2024. április 23. - Béla

Nyertek a cirkuszosok

A magyar cirkuszművészet történetének első magyar Arany Bohóc-nagydíját nyerte el a 32. Monte Carló-i cirkuszfesztiválon Richter Flórián, a Magyar Nemzeti Cirkusz lovasakrobatája és lóidomárja - tájékoztatta az MTI-t a művész édesapja. Richter József elmo
2008. január 22. kedd 10:41 - Hírextra

A fiú évek óta készült a megmérettetésre, melyre csak meghívásos alapon lehetett bekerülni - árulta el a édesapa. - A produkcióhoz a lovak és az artisták mellett saját zenészeket is vitt magával.

A vonósnégyes folyamatosan húzta a talp és pata alá valót, melyre egy emberként tapsolt a közönség.

A programban biztosító öv nélkül dolgoznak az akrobaták, akik például vágtázó lóról induló szaltókkal, flikk-flakkal, több lóról induló ugrásokkal, dobásokkal bűvölik el a közönséget.

Eddig még soha nem született magyar győzelem Monte Carlóban. Általában orosz vagy kínai artisták viszik el a pálmát - közölte Richter József.

A család egyébként otthonosan mozog a Monte Carló-i manézsban: Flórián szülei, Richter József és Carola Renz az 1974-ben megrendezett, első Monte Carló-i Cirkuszfesztivál Ezüst Bohóc-nagydíjasai voltak. Flórián és felesége, Edith egy kétszemélyes lovasakrobata-produkcióval 2004-ben újabb Ezüst Bohóc-nagydíjjal járult hozzá a család és a magyar cirkuszművészet hírnevéhez.

Richter Flórián és zsokécsoportja a Magyar Nemzeti Cirkusz márciusban kezdődő turnéján idehaza is bemutatja díjnyertes produkcióját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását