2024. május 17. - Paszkál

A MAL a Gárda ellen

A Magyar Antifasiszta Liga (MAL) a leghatározottabban tiltakozik a Magyar Gárda minden politikai jellegű tevékenysége, s végső soron legális működése ellen. A Magyar Gárda minden eddigi tevékenysége arra irányul, hogy politikailag elfogadtassa az egyébkén
2008. január 22. kedd 10:37 - Hírextra

A Magyar Gárda taktikája, hogy egy az országunk szégyenét jelentő, neonáci politikai mozgalmat rehabilitáljon, s szalonképessé tegyen a mai magyar politikai színtéren, minden erkölcsi tartással rendelkező ember számára átlátszó trükk csupán. Nincs kétségünk a felől, hogy ez a konkrét szándékuk csak az első lépés azok sorában, amely a magyar polgári demokrácia lerombolásához fog vezetni, ha a magyar társadalom és polgári demokratikus rendszere nem fog hathatós ellenlépéseket tenni.

Ezért felhívjuk az ország közvéleményét, hogy minden lehető módon tiltakozzon a Magyar Gárda ellen. Felhívjuk humánusan és józanul gondolkodó honfitársaink figyelmét, hogy az újnyilas jelenségek elleni gyakorlati cselekvés halogatása egyenlő a velük vállalt hallgatólagos cinkossággal. Ha nem teszünk időben ellene, megmérgezi egész társadalmunkat, politikai kultúránkat, politikai berendezkedésünket.

A fasizmus máig azonos lényege, hogy elfedje a tőkés társadalom lényegéből fakadó bajokat, s helyébe a hazugság, az erkölcstelenség és szellemi lealacsonyodás rendjét fogadtassa el a hiszékeny és politikailag becsapható emberekkel. Hiába kísértenek a történelmi múlt anakronisztikus politikai mozgalmai, az idő kerekét nem tudják visszaforgatni. A többség nem fogja engedni, mert tanult a történelemből.

Honfitársaink!

Mindezen általános meggondolásokból kiindulva, felhívunk benneteket, hogy alakítsátok meg helyi csoportjaitokat, s vegyetek részt egy országos antifasiszta szervezet felépítésében! Vegyétek fel a kapcsolatot a Magyar Antifasiszta Ligával, de elsősorban egymással. Szakítsatok a félelemmel és utasítsátok el nyíltan és nyilvánosan a Magyar Gárda általi megfélemlítés erőszakos eszközeit! Ti képviselitek a humanista többséget, s összefogásotok a társadalom igazi ereje az emberi gonoszságot megtestesítő szélsőjobboldali métely ellen. Szerveződjetek! Ma, mert lehet, hogy holnap már késő lesz.

Továbbá felhívjuk az ország józan politikai erőinek, kiemelten a parlamenti pártoknak a figyelmét a neonáci szervezkedésben rejlő hallatlan veszélyességre a társadalom jelenlegi politikai rendjét illetően. Követeljük az összes parlamenti párttól, – kiemelten a FIDESZ-től, mert felelőssége hatványozott, – hogy jobb és baloldali politikai irányzatától függetlenül, félretéve minden kicsinyes pártpolitikai érdeket, a legnagyobb egységben lépjen fel a neonáci jelenségek ellen, s nem pusztán hajlékony szavakban, hanem a határozott és egyértelmű törvényalkotás terén is a veszély megfékezése érdekében.

Továbbá felhívjuk hazánk köztársasági elnökének figyelmét, hogy a leghatározottabban ítélje el a neonáci jelenségeket, kiemelten a Magyar Gárdát, s államjogi státuszából következő lehetőségeinek maximális kihasználásával járjon el feloszlatása érdekében.

Továbbá felhívjuk a törvényes magyar kormány, a rendőrség, az ügyészség és a bíróságok figyelmét, hogy jelen helyzetben felelősségük kiemelkedő a már jelenleg is hatályos törvények leghatározottabb alkalmazása tekintetében az újfasiszta jelenségek elburjánzásával szemben.

Ebből következőleg, a társadalom előtti felelősségünk tudatában követeljük a Magyar Gárda és szélsőjobboldali társszervezeteinek azonnali betiltását, feloszlatását.

A Magyar Antifasiszta Liga
Ügyvivő Testülete

Kiadó: Attac Magyarország Egyesület

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását