2024. május 2. - Zsigmond

Mondjunk nemet

Egyre több fiatal fogyaszt alkoholt, sokan már az általános iskolában kipróbálják a drogot. A szenvedélybetegségek hatása: szétesett családok, munkahelyi problémák, visszafordíthatatlan egészségkárosodás - írja a Vas Népe.
2007. november 26. hétfő 11:40 - Hírextra

Néhány évtizeddel ezelőtt a tizenévesek körében még a kávéfogyasztás is kuriózumnak számított, csupán néhány fiatal cigarettázott és fogyasztott alkoholt. Ma viszont egy-egy oktatási intézményhez (általános iskolákhoz is) közeli parkban vagy téren csikkszőnyeg, üres üvegek és injekciós tűk jelzik, már a tizenévesek körében is hódít a dohányzás, az alkohol és a drog.

Az első szerkipróbálás időpontja lejjebb került az elmúlt években. Korábban ez 16 év volt, most körülbelül 14-13 éves korra tehető. A lapnak nyilatkozó Zacher Gábor toxikológus kiemelte, hogy manapság divatnak számít a biodrogok használata. Olyan növényi készítményeket használnak, amelyek pszichoaktív hatásúak. Zacher Gábor nem hisz a prevencióban, mert nem a drogfogyasztást kell megelőzni, a gyereket kell megtanítani nemet mondani.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását