2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Szerdán temetik Győriványi Sándort

Szerdán helyezik örök nyugalomra Győriványi Sándort, az Antall-kormány egykori munkaügyi miniszterét - tájékoztatta a Szociális és Munkaügyi Minisztérium kedden az MTI-t.
2008. január 22. kedd 15:29 - Hírextra

A temetésre szerdán délelőtt kerül sor a pesthidegkúti remetekertvárosi Szentlélek templomban. Győriványi Sándort saját halottjának tekinti a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, a tárcát a minisztérium államtitkára és szakállamtitkára képviseli a temetésen - olvasható a közleményben.
A volt kisgazda politikus december 31-én halt meg, feltehetően szívelégtelenségben.

Győriványi Sándor 1927. január 31-én született Budapesten. Egyetemi tanulmányait a Pázmány Péter Tudományegyetem bölcsészkarán folytatta, ahonnan 1949-ben politikai tevékenysége miatt kizárták. 1958-ban fejezhette be az egyetemet, ahol magyar-történelem-földrajz szakos tanári diplomát és ugyanebben az évben ipar- és technikatörténetből egyetemi doktori címet szerzett.

Később tanított középiskolában, főiskolán és egyetemen is.

A Független Kisgazdapártnak - megszakítással - 1945 óta volt tagja. 1990-ben a kisgazdapárt listáján jutott be a parlamentbe, és országgyűlési képviselő maradt a következő ciklusban is.
1990-től Antall József kormányának tagja, mintegy egy évig munkaügyi minisztere volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását