2024. április 27. - Zita

43 százalék a különbség a Fidesz és az MSZP között

A Fidesz magasan vezet az MSZP előtt - derül ki a Gallup legutóbbi közvélemény-kutatásának adataiból, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez. A felmérés szerint a pártot választók között a legnagyobb ellenzéki pártra 66 százalék, míg az MSZP-re 23 sz
2007. december 14. péntek 07:33 - Hírextra

A teljes, 1010 fős mintában a Fidesz 38 százalékot, az MSZP 13 százalékot kapott, míg a pártot biztosan választók között ez az arány 71, illetve 20 százalék.

Az MDF és az SZDSZ teljes népességen belüli támogatottsága kettő százalékos, a biztos szavazó párválasztók között mindkét párt három százalékot kapott.

A legnagyobb ellenzéki pártnak még nem volt a mostaninál nagyobb, a nagyobbik kormánypártnak pedig ennél kisebb támogatottsága - közlik a kutatók.

A miniszterelnökről csak a megkérdezettek 19 százaléka gondolja, hogy inkább jól mint rosszul végzi a feladatát. Gyurcsány Ferencben a lakosság 13 százaléka bízik - a felmérés szerint.

A lakosság 60 százaléka mondja biztosra a részvételét a népszavazáson és mindhárom feltett kérdésre több mint kétharmados arányban szavaznának támogatólag.

A kórházi napidíj bevezetése ellen a szocialisták támogatóinak 58 százaléka, a vizitdíj és tandíj bevezetése ellen pedig 47-47 százaléka szavazna - közlölte a Magyar Gallup Intézet.

A Gallup felmérésére november 29 és december 6 között került sor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását