2024. május 3. - Tímea, Irma

Nőtt a betegszállítól száma

Az elmúlt évi 11-hez képest, az idei esztendőben már 21 jármű fogja szállítani a betegeket Békésben, ha a szaktárca terveinek megfelelően állapodnak meg erről az illetékesek a magán betegszállítókkal - hangzott el a Békés Megyei Önkormányzat Szociális és
2008. január 21. hétfő 18:33 - Hírextra

A betegszállítás átszervezése kapcsán ugyanis Békés megyében alakult ki az egyik legnagyobb kapacitáshiány, ezért tekintette át a kialakult helyzetet a megye illetékes bizottsága.

Csaba István, a grémium elnöke arra volt kíváncsi, hogyan jött létre az a helyzet Békésben, hogy az ellátásra szoruló lakosság számához viszonyítva január elejétől ebben a régióban áll az egyik legkevesebb jármű a betegek rendelkezésére.

Mucsi Gyula, az ÁNTSZ regionális vezetője tájékoztatójában elmondta, hogy hivatala az elmúlt év decemberének végén értesült hivatalosan arról, hogy az idei esztendő januárjától hogyan gondolja az átszervezést a szaktárca, illetve az egészségbiztosítási pénztár. Mint mondta, karácsony és szilveszter között elektronikus úton tájékoztatták az érintett háziorvosokat és a kórházakat a betegszállítás új rendjéről. A tiszti főorvos hangsúlyozta: hivatala a törvény végrehajtója, így annak eldöntésében, hogy a szaktárca, illetve az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) melyik vállalkozással állapodik meg a betegek szállításáról, nincs kompetenciája.

Hozzátette: intézménye eddig minden olyan vállalkozásnak megadta a támogatási javaslatát, amely hozzáfordult.

Kapás József, az OEP megyei igazgatója azt hangsúlyozta hozzászólásában, hogy az elmúlt esztendő végen 11 gépjármű foglalkozott betegszállítással Békésben, és az idén január elejétől, a minisztériumban történt egyeztetéseket követően, további 10 jármű beállítására lehet számítani.
A két szakember egyébként egybehangzóan kifejezte bizakodását, hogy az így létrejövő 21 járműs kapacitás megoldja a Békésben kialakult szállítási anomáliákat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását