2024. május 6. - Ivett, Frida

Fideszeseket is vár a szerdai tüntetésre az LMP

Az LMP szocialistákat, zöldeket és fideszeseket is vár szerdai, az Alkotmánybíróság épülete elé szervezett demonstrációjára - mondta keddi, a Parlament épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján a párt választmányi szóvivője.
2010. november 2. kedd 13:09 - HírExtra
Tordai Bence úgy fogalmazott, nem hiszi, hogy a szavazók 53 százaléka, akik a Fideszre adták a voksukat azt mondta volna, hogy "bontsátok le a jogállamot, sőt Orbán Viktor éppen azt ígérte, hogy megerősítik a jogállamot és visszaadják a tekintélyét".

A választmányi szóvivő közölte, hogy éppen ezért demonstrációjuk nem pártrendezvény, hanem egy minden demokrata által támogatható megmozdulás.     Szerinte ezt a széles ideológiai spektrumot mutatja, hogy a demonstráción az LMP politikusain kívül felszólal Kőszeg Ferenc, Elek István és Szalai Erzsébet is.

A párt azt követően jelentette be tüntetését, hogy az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánította, és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót, majd a Fidesz parlamenti frakcióvezetője bejelentette: kezdeményezi, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Alkotmánybíróság hatásköréből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását