2024. május 12. - Pongrác

Az SZDSZ egyetért

Az SZDSZ üdvözli a veszprémi érsek döntését, melynek értelmében az egyházi vezető nem engedélyezte a Magyar Gárda zászlójának megszentelését - jelentette be Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese hétfőn.
2008. január 21. hétfő 13:04 - Hírextra
"Fontos üzenet ez Magyarországnak: a katolikus egyház egyértelműen a szélsőjobboldali erőszakszervezet ellen foglalt állást. Mi, liberálisok ezt várjuk minden demokratikusan gondolkodó embertől és szervezettől" - olvasható az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.
Gusztos Péter kiemelte: a Magyar Gárda létrejötte egyértelmű feladatot szab mindenki számára, legyen az egyházi vezető, politikus, vagy csak a demokrácia iránt elkötelezett állampolgár. "Tudnunk kell egyértelmű nemet mondani" - tette hozzá.

Márfi Gyula veszprémi érsek pénteken az MTI-nek nyilatkozva szélsőjobboldali szervezetnek nevezte a Magyar Gárdát. Ezt annak kapcsán mondta, hogy utasítására a főegyházmegyéjébe tartozó Simon Gábor keszthelyi káplán elállt attól a szándékától, hogy felszentelje a Magyar Gárda zászlóját a Magyarok Nagyasszonya plébániatemplomban.

A veszprémi érsek hozzátette, hogy Simon Gábor hibát követett volna el, ha a Magyar Gárdához kapcsolódó eseményen részt vett volna.

A Magyar Gárda első tagjainak avatásán a szervezet zászlóját egy katolikus pap, valamint egy evangélikus és egy református lelkész szentelte fel tavaly augusztusban. Az egyházak hivatalos képviselői ezt követően az MTI-nek hangsúlyozták, hogy tudtuk nélkül történt a zászlószentelés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását