2024. május 5. - Györgyi

A leghidegebb meccs

A vasárnap este rendezett Green Bay Packers-New York Giants főcsoportdöntő minden idők egyik leghidegebb mérkőzése volt, amit a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) játszottak.
2008. január 21. hétfő 13:08 - Hírextra
A leghidegebb találkozóként éppen egy másik konferenciadöntő vonult be a sportág történetébe: 1982. január 10-én a cincinnati Riverfront Stadionban a helyi Bengals és a San Diego Chargers -23 Celsius-fokos (!) ítéletidőben csapott össze. Azon a mérkőzésen 27 mérföld/órás szél is fújt, ami még fokozta a "vérfagyasztó" hideget, egyes számítások szerint ez hőérzetre -51 Celsius-foknak felelt meg. A legendás találkozót Fagyos Bowlként (Freezer Bowl) emlegetik az amerikaiak.

A valóságos, tehát nem emberi érzetre alapuló leghidegebb mérkőzést pedig éppen a Green Bay otthonában, a Lambeau Fielden játszották alig több mint 40 évvel ezelőtt. Az akkori, Cowboys elleni találkozón -25 Celsius-fokot mértek, s a szél miatt ez -44 Celsius-foknak hatott. A Jeges Bowl (Ice Bowl) nemcsak a különlegesen szélsőséges körülmények miatt került be a sportág történelemkönyvébe, ugyanis egyúttal minden idők egyik legnagyszerűbb találkozójának tartják.
Green Bayben most vasárnap ennél nem sokkal volt játékra alkalmasabb az időjárás, ugyanis a két csapat -18 Celsius-fokban feszült egymásnak. Azok a játékosok, akik épp nem játszottak, vastag kabát mellett símaszkot is húztak, hogy csak a szemük látszódjon ki. A közönséget azonban ez sem tántorította el: a Lambeau Field 72 740 szurkolója végigtombolta a hihetetlen izgalmakat hozó mérkőzést, sőt egyesek félmeztelenül vagy bikiniben ugráltak és buzdították a hazai kedvenceket, akik végül hosszabbításban alulmaradtak 23-20-ra.

Persze nem mindig a rendkívüli hideg okoz extrém körülményeket, sok esetben inkább a hó. A Lambeau Field e tekintetben is nem egyszer komoly nehézségek elé állítja a csapatokat. 1985. december 1-én olyan mennyiségű hó esett hogy képtelenség volt autóval közlekedni a városban, így a szurkolók nagy része nem jutott el a létesítményhez. Az a közel 20 ezer fanatikus, aki mégis jelen volt, motoros szánon érkezett a stadionhoz, hogy lássák a históriás könyvekben Havas Bowlként (Snow Bowl) emlegetett meccset, amelyen a Packers 21-0-ás győzelmet aratott a Tampa Bay felett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását