2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A Civil Jogász Bizottság hálás

A Völgyesi Miklós által vezetett, Gyurcsány Ferencet nemrég feljelentő Civil Jogász Bizottság tagjai köszönetüket fejezik ki az általuk felkért nemzetközi és hazai megfigyelőknek, hogy aktív részvételükkel segítették elő idén március 15-én a nemzeti ünnep
2008. március 16. vasárnap 16:52 - Hírextra
A bizottság tagjai többször kifejtették, hogy Magyarországon megfelelő formában helye van a kormányellenes tüntetéseknek, ugyanakkor a nemzeti ünnepeknek elsősorban a megemlékezésről kell szólniuk.

A Civil Jogász Bizottság a 2006-os tömeges rendőri brutalitás tapasztalataiból kiindulva az "ünnepeljünk együtt a hazánkért" mozgalom keretében hívta haza tavaly március 15-re és október 23-ra a magyar emigrációt, ugyanakkor fontosnak tartotta, hogy magas rangú külföldi politikusok személyes jelenlétükkel befolyásolják az emberi jogok védelmét.

2008. március 15-én Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnöke és Kiss Boldizsár, a CJB külügyi szóvivője sajtótájékoztatón mutatták be a Svájcból és Franciaországból megfigyelőként hazánkba látogató politikusokat, valamint a hazánkban élő, és az "ünnepeljünk együtt a hazánkért" mozgalom keretében a nemzeti ünnepünkre hazatérő emigránsokat.

A húsz felkért civil megfigyelő – fényképező gépekkel és kamerákkal – 14.30-tól 24 óráig teljesített szolgálatot Budapest utcáin.

Völgyesi Miklós elnök ez idő alatt a sajtó rendőri intézkedések jogszerűségére vonatkozó kérdéseire válaszolt.
Október 23 Bizottság Alapítvány az Ember Jogaiért
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását