2024. április 26. - Ervin

Kutyaszánverseny

Észak-Koreában tartják a jövő hónapban a dél-koreai kutyaszánhúzó versenyt. Most először tartanak ilyen rendezvényt Korea kettéválása - több mint ötven év óta - az ázsiai kommunista országban. A verseny színhelye a festői Kumgang (Gyémánt) hegység lesz.
2008. január 18. péntek 10:25 - Hírextra

Három évig dolgoztunk, hogy elnyerjük Észak-Korea hozzájárulását - mondta el Kim Te-rjong, a Koreai Szánhúzó Szövetség vezetője. "Végső célunk, hogy az eseményt a Pektu-hegyen tartsuk. A Kína és Észak-Korea határán álló Pektu a Koreai-félsziget legmagasabb hegycsúcsa és a koreaiak szent helyként tisztelik.

Phenjan azzal a feltétellel egyezett bele a verseny megrendezésébe a hegyi üdülőhelyen, hogy a dél-koreai kutyákat veszettség ellen beoltják, ami már meg is történt.

A Hyundai autógyár és az észak-koreai Kangvon tartomány által támogatott versenyt, amelyen mintegy hetven kutya és 100 hajtó vesz részt Dél-Koreából, február 15-től három napon át rendezik meg, három versenyszámban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását