2024. április 28. - Valéria

Pályázzon népzenei lemezre

Megszületett a "Táncház-Népzene 2008" pályázat eredménye; a felhívás célja, hogy a népzenei mozgalom előadóinak produkciói egy válogatás keretében CD-n megjelenhessenek. Az idén tizennyolc együttes, művész vehet részt a felvételen - tájékoztatta a Hagyomá
2008. január 17. csütörtök 13:15 - Hírextra
A Hagyományok Háza Népművészeti Műhelye - a Magyar Művelődési Intézet Táncháztalálkozó elnevezésű sorozatának folytatójaként - 2002 óta írja ki lemezpályázatát hivatásos és műkedvelő népzenei együttesek, hangszeres és énekes szólisták, énekegyüttesek részére - közölte Mohácsy Albert népzenei szakelőadó.

A zsűri tagja volt Agócs Gergely, Árendás Péter és Juhász Katalin, döntésük alapján tizennyolc együttes és művész vehet részt a felvételeken februárban, a Hagyományok Háza Ethnic stúdiójában.
A pályázaton nyert a Bácska Banda (Baja), a Bahorka énekegyüttes (Jászberény - kísér a kecskeméti Hírös zenekar), Blaskó Csaba zenekara (Hévizgyörk), a Csevergő énekegyüttes (Tata), Enyedi Ágnes, Juhász Dénes, Juhász Réka és Szalai-Gindl János Márk együttese (Budaörs), a FelVonó zenekar (Budapest), a Fondor zenekar (Budapest), Havay Viktória énekes (Budapest), a Jasen Trió (Pécs), a Juhos együttes (Kaposvár), Kovács Nóri énekes (Budapest), a Mentés Másként formáció (Szeged), a Suttyomba zenekar (Tura), Szűcs Bálint kobzás (Szeged), Szűcs Szilárd dudás (Szeged), Takács Éva énekes (Szeged), a Tündök zenekar (Budapest), és a Vizin zenekar (Pécs).

A lemez a XXVII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárra időzítve, április 12-én jelenik meg - olvasható az összegzésben.

A pályázati kiírás szerint a Hagyományok Háza Népművészeti Műhelye hetedszer hirdette meg a lemezpályázatot, amelyre hagyományhű népzenei felvétellel lehetett nevezni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását