2024. május 5. - Györgyi

NOE: Állítsák meg a több-biztosítós rendszerrel kapcsolatos törvénykezést!

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) azt szeretné, ha a kormány megállítaná a több-biztosítós rendszerrel kapcsolatos törvénykezés folyamatát és megvárná a tárgyban kiírandó népszavazást - mondta az egyesület elnöke csütörtökön Budapesten.
2008. január 17. csütörtök 12:16 - Hírextra

"Családjainkat, gyermekeinket, öregjeinket féltjük ettől a rendszertől" - hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Szabó Endre.

Elmondta, hogy a közösen létrehozott TB-mentők elnevezésű civil összefogás - amelynek tagja a Humanista Mozgalom és a Védegylet is - az ország több helyszínén gyűjti az aláírásokat.

A NOE irodájába nagyon sokan érkeznek az aláírásgyűjtő ívekért, amelyet 15 ezer példányszámú hírlevelükben is szétküldtek - tette hozzá Szabó Endre. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy részükről eddig hány aláírás gyűlt eddig össze, hiszen még nem küldtek vissza egy ívet sem.
A népszavazáson felteendő kérdés - amelyet az Országos Választási Bizottság hitelesített, majd az Alkotmánybíróság jóváhagyott - Albert Zsolt és felesége kezdeményezése, úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó, üzleti alapon működő több-biztosítós egészségbiztosítást?".

Kérdésre válaszolva az egyesületi elnök azt mondta, hogy várhatóan október végére, november elejére írhatják ki az Albert Zsolt-féle kérdésről a népszavazást. Hozzátette: az lenne a legkorrektebb, ha a kormány nem várná meg ezt a kezdeményezést, hanem kiírná a törvényt megerősítő népszavazást.

Szigeti Balázs, a Humanista Mozgalom szóvivője közölte, hogy három nap alatt 900 aláírást gyűjtöttek a Nyugati téren, ahol "hosszú sorok álltak" és az emberek "gyakorlatilag kérdés nélkül" írták alá az íveket.

Boda Zsolt, a Védegylet szóvivője kiemelte: a TB-mentő koalíció egyik tagja sem gondolja, hogy minden rendben van az egészségügyben, mint hozzátette, változtatásra van szükség, de a több-biztosítós rendszerrel nem értenek egyet. Abban bíznak, hogy azt "a magukra valamit adó cégek" sem fogják támogatni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását