2024. április 25. - Márk

Nem pályáznak újra a Fradi-pályára

Az FTC Üllői úti ingatlanára sikertelen pályázatot benyújtott cégcsoport vezetője, Kevin McCabe csalódottságának adott hangot, míg magyarországi cége, az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. közleményben jelezte, hogy a jövőben nem próbálkozik új
2008. január 17. csütörtök 12:19 - Hírextra

"Nem értjük, mi történt. Azt gondoltuk, hogy egyetlen pályázóként komoly ajánlatot tettünk, ezért a 400 millió forint ajánlati biztosítékot elhelyező Esplanade budapesti vezetőivel együtt nagyon csalódottak vagyunk." - nyilatkozta angol klubjának, a Sheffield United honlapjának az üzletember, aki a sheffieldi együttes szakembereivel vasárnap óta Budapesten tartózkodott és az FTC átalakítását tervezte, többek között a United egyes labdarúgóinak kölcsönadását az élvonalba jutás érdekében.

A honlap cikke szerint a sikeres pályázat egy hosszútávú együttműködést kezdetét jelentette volna a két egyesület között, illetve egy új stadion építését az Üllői úton, valamint átfogó területrendezést. Az írás megemlíti, hogy az egyik legismertebb magyar klub hosszú ideje komoly adóssággal küzd.
"A bejelentés ellentmond mindannak, amely álláspontot az utóbbi négy hónapban kormányzati képviselők és a hivatalos szervek képviseltek, és mind az Esplanade magyarországi vezetősége, mind a Sheffield United álláspontja szerint hátrányos a Ferencváros FC jövőbeni sikereit és fellendülését illetően" - nyilatkozta McCabe.

A honlapon az üzletember esetleges további terveiről nem esik szó, ám a budapesti székhelyű Esplanade csütörtöki közleményének - mely egyezik McCabe honlapon megjelent nyilatkozatával - zárásaként leszögezte, hogy "... nem kíván további ajánlatot tenni." A cég korábban már kétszer pályázott, az Üllői úti ingatlanra eddig ötször írtak ki pályázatot.

A beadványt a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács bírálta el. Az indoklás szerint "az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. által benyújtott pályázati anyagban szereplő, az ingatlanokra vonatkozó vételár-ajánlat a pályázati kiírásban meghatározott limitárnál mintegy 1 milliárd forinttal alacsonyabb. A pályázó mindemellett nem vállalta, hogy megfizeti az FTC részvényeinek 800 millió forintos vételárát: olyan feltételeket támasztott, melyeket a pályázati kiírás nem tett lehetővé".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását