2024. április 27. - Zita

A gyermekmentő szervezet lehet a példa a pártoknak

A köztársasági elnök szerint kevés terület van ma Magyarországon, ahol politikai hovatartozástól függetlenül olyan egységet lehet tapasztalni, mint a gyermekmentő szervezet támogatásában. Sólyom László csütörtökön a Sándor-palotában fogadta a gyermekmentő
2008. január 17. csütörtök 13:45 - Hírextra
"Azok a törésvonalak, amelyek szétszabdalják és tönkre teszik Magyarországot, itt nem mutatkoznak meg, itt együtt van minden fajta irányzat és nézet, nem zavarják, nem oltják ki egymást" - fogalmazott Sólyom László.

Mint mondta, az anyagi segítség mellett fontos a támogatók kapcsolati tőkéje is. Hozzátette: a szervezet népszerűsítéséért maga is mindent megtesz itthon és külföldön egyaránt.

Sólyom László kiemelte: számára mindig lélekbe vágó élmény azt az áldozatkészséget látni, amit a gyermekmentő szolgálatoknak dolgozóktól tapasztal.

A Magyar Gyermekmentő Szolgálat vezetője, Edvi Péter kitért arra, Magyarországon jelenleg egymillió fiatal van nehéz helyzetben, és 50 ezer fiatal lép úgy a felnőtt korba, hogy a társadalom nem segíti. Hozzátette: a 20-40 éves korosztályban egymillió ember élete ilyen nehéz helyzetből indult, és számuk húsz év múlva már három millió lesz.

A köztársasági elnök meghívására tartott fogadáson jelen volt többek között Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke, Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke és Harrach Péter, a KDNP alelnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását