2024. április 28. - Valéria

Megszűnt az SZDSZ frakció Békéscsabán

Kilépett a békéscsabai önkormányzat háromtagú szabad demokrata frakciójából Bokros Mátyás képviselő, és a továbbiakban függetlenként kíván politizálni a testületben - erősítette meg az MTI információit a képviselő kedden.
2008. január 16. szerda 06:33 - Hírextra
Bokros Mátyás írásban tájékoztatta az önkormányzat illetékeseit arról, hogy a továbbiakban, mint független képviselő kíván tevékenykedni. Döntésével, mint a távirati irodának elmondta, megszűnik a városban a liberális frakció, mert a képviselőcsoport alapításához minimum három képviselő szükséges.

A frakcióból távozó Bokros Mátyás az MTI érdeklődésére nem kívánta kommentálni kilépésének indokait, mindössze annyit mondott, hogy nincs semmilyen személyi konfliktusa a párt békéscsabai politikusaival.

Bokros Mátyás, aki egyébként nem lépett be a liberális pártba 2002 óta tagja a békéscsabai képviselő-testületnek, ezen belül a 16. számú, úgynevezett gerlai településrész egyéni képviselője. Mandátumát mindkét önkormányzati választáson egyéniben, az SZDSZ támogatásával nyerte el. A legutóbbi voksoláson egyéniben rajta kívül csak fideszes jelöltek győztek Békéscsabán.

A békéscsabai szabad demokrata képviselő-csoportban az utóbbi időben nem ez lesz az első változás, hiszen a közelmúltban lemondott képviselői mandátumáról Velkey Gábor, akit időközben országgyűlési képviselővé választottak a korábban lemondott Kis Zoltán helyébe.

Velkey helyét a békéscsabai képviselő csoportban Vámos József veszi át, aki már az előző ciklusban is képviselte a liberális elveket az önkormányzatban. A másik liberális képviselő Pap János, aki a rendszerváltás kezdete óta, egészen a legutóbbi választásokig, mint polgármester irányította Békéscsabát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását