2024. április 24. - György

Épül az új művelődési ház Kolontáron

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete február 9-én ünnepélyes keretek között adta át az Egyesülethez tartozó tagvállalatok és azok munkatársai által összegyűjtött több mint 23 millió forintos adományát a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek.
2011. február 9. szerda 18:28 - HírExtra
A támogatásnak köszönhetően a Segélyszervezet a vörösiszap katasztrófa sújtotta település művelődési házát újítja fel és korszerűsíti, ezzel is elősegítve a település közösségi alkalmainak szervezését.

Az adományt jelképező táblát Szolyák Tamás, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének elnöke adta át Lévai Anikónak, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövetének, valamint Lehel Lászlónak, a Segélyszervezet elnök-igazgatójának. A sajtótájékoztatón Tili Károly Kolontár polgármestere mondott köszönetet a támogatásért.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete ezzel a támogatással az Ökumenikus Segélyszervezet gyémántfokozatú támogatójává vált, és a Segélyszervezet vörösiszap katasztrófa károsultjait megsegítő programjának legnagyobb szponzora lett.

A 2010 októberében történt katasztrófát követően a kolontári művelődési házban tárolták az adományokat. Ezek jelentős részét január végéig kiosztották, így megkezdődhet a számos közösségi eseménynek helyszínét adó intézmény rendbetétele és korszerűsítése.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének támogatásával az Ökumenikus Segélyszervezet - az önkormányzattal együttműködve - nemcsak az épület külső és belső felújítását végzi el, hanem napkollektorokat szerel fel, korszerűsíti a fűtésrendszert és a szigetelést, valamint a művelődési ház valamennyi szolgáltatása elérhetővé válik majd mozgássérült látogatók számára is. A felújítás mellett a Segélyszervezet fontosnak tartja, hogy a szörnyű katasztrófát átélt kolontári lakosok az eddiginél jobban felszerelt és modernebb intézményt kapjanak.

Ezért a közösségi alkalmak szervezését elősegítendő új fény- és világítástechnika kerül beépítésre. A teljesen felújított intézmény így megfelelő körülményeket teremt többek között mentál-pszichológia vizsgálatok elvégzéséhez, egészségügyi felvilágosító előadások, baba-mama klub, nyugdíjas klub, képző- és zeneművészeti önképzőkör, valamint tánckör megtartásához. A művelődési házban egy öltözővel és zuhanyzóval kiegészített, fitneszgépekkel is felszerelt edzőterem is helyet kap.

Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete beszédében kiemelte, hogy az októberben történt vörösiszap katasztrófa nyomán rendkívüli összefogás jött létre hazánkban, és a cégek társadalmi szerepvállalásának fontossága is nyilvánvalóvá válik az ilyen jelentős katasztrófák kapcsán.

Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója köszönetet mondott az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének a kiemelkedő adományért, és örömét fejezte ki, hogy csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet gyémánt fokozatú támogatóihoz.

Szolyák Tamás, Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének elnöke hansúlyozta, hogy a az Egyesület 25 kutatás és fejlesztés orientált tagvállalata számára kiemelten fontos a társadalmi szerepvállalás a magyar társadalom egészségi állapotának javítása mellett. Így a tagvállalatok és dolgozóik azonnali összefogásával gyűlt össze a nagy összegű adomány a vörösiszap katasztrófában érintettek megsegítésére. Munkavállalóink közhasznú munkával is segíteni kívánják a közösségi ház felújítását.

Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének bemutatása

Az 1992-ben alapított Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete 25 kutatás és fejlesztés orientált gyógyszeripari vállalatot tömörít Magyarországon, melyek meghatározó szerepet töltenek be külföldön és hazánkban egyaránt. A tagvállalatok anyavállalatai úttörő szerepet játszanak az új, innovatív gyógyszerek felfedezésében és kifejlesztésében, melyek célja a nem, vagy nem megfelelő hatékonysággal kezelhető betegségek gyógyításában való előrelépés.

Az Egyesület tagvállalatai korszerű és hatékony gyógyszereket juttatnak el a magyar betegeknek, amelyek bizonyítottan hozzájárulnak a várható élettartam növekedéséhez. Az egészségi állapot javításával hozzáadott értéket teremtenek az egész magyar társadalom számára.

Emellett az innovatív gyógyszergyártók évente nagy mértékben hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez és az egészségügyi rendszer fenntartásához 20 milliárd Ft-ot meghaladó hazai K+F tevékenységgel és közel 50 milliárd Ft többletadó befizetéssel, valamint 5000 főt alkalmaznak. Az innovatív gyógyszergyártók fontos szerepet játszanak az orvosok szakmai továbbképzésében, a tudományos ismeretterjesztésben is.

Áll az Ökumenikus Segélyszervezet közleményében
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását