2024. április 27. - Zita

Moldávok a fák közt

Huszonkét moldáv állampolgár kísérelte meg átlépni illegálisan a schengeni határt Nagylaknál kedd éjszaka egy faszállító kamion rakterében, azonban nem jártak sikerrel - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.
2008. január 16. szerda 18:26 - Hírextra

Szenti Szabolcs elmondta: egy román rendszámú kamion román sofőrrel a nagylaki határátkelőhelyen jelentkezett belépésre. A kamion hatalmas méretű rönkfákat szállított, úti célja pedig Ausztria volt. A jármű ellenőrzése során a határrendészek a raktérben a fatörzseken ülve és lekuporodva 22 moldáv állampolgárt találtak, közöttük húsz nőt.

Mindannyian rendelkeztek útlevéllel, de vízummal egyikőjük sem. Az embercsempészettel és az illegális határátlépés kísérletével kapcsolatban az eljárást a román szervek még folytatják. Az eddigi információk alapján azt már tudni lehet, hogy néhány napja Nagyváradon gyülekezett a csapat, majd együtt leutaztak Aradra, ahol egy benzinkútnál feljutottak az éppen ott várakozó kamion rakterébe.

A szóvivő hozzátette: a rendőrség a schengeni csatlakozás jegyében és az Európai Unió elvárásainak megfelelően szigorúan ellenőrzi a tehergépjárműveket, egyebek mellett az embercsempészet kiszűrése miatt. Nagylakon idén már hat alkalommal találtak tehergépjárműben megbújt személyt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását