2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Fidesz üdvözli az elnevezést

A Fidesz üdvözli, hogy az Európai Parlament brüsszeli épületében Antall József miniszterelnökről neveztek el egy épületszárnyat - mondta Németh Zsolt, a Fidesz külügyi kabinetjének vezetője szerdán Budapesten.
2008. január 16. szerda 13:54 - Hírextra

"A Fidesz üdvözli az Európai Parlament elnökségének azt a döntését, amivel az EP egyik új épületszárnyát Antall Józsefről nevezték el" - fogalmazott Németh Zsolt sajtótájékoztatóján.

A politikus emlékeztetett arra, ősszel a Fidesz, a KDNP és az MDF közösen kezdeményezte ezt.
Németh Zsolt elmondta, első alkalommal került sor arra, hogy egy közép- és kelet-európai politikusról neveznek el európai parlamenti épületszárnyat.

A Fidesz politikusa szerint ez az egyedülálló elismerés Antall József sikereinek köszönhető. Németh Zsolt ezek közül a békés rendszerváltást, valamint a volt miniszterelnök euroatlanti integráció iránti elkötelezettségét emelte ki.

Hozzátette: Antall József nevéhez kapcsolódik az új magyar nemzetpolitika is, hiszen a rendszerváltás utáni első miniszterelnök lélekben 15 millió magyar miniszterelnökének vallotta magát.

Az Európai Parlament vezetősége január 14-én Strasbourgban döntött arról, hogy az európai parlament brüsszeli épületének egyik új szárnyát Antall József néhai magyar miniszterelnökről nevezi el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását