2024. május 3. - Tímea, Irma

Három királynő a kikötőben

Három királynőt köszöntöttek New Yorkban a hét végén: egyszerre futott ki Manhattan kikötőjéből a világ három leghíresebb utasszállítója, a Queen Mary 2., a Queen Elizabeth 2. és a Queen Victoria.
2008. január 15. kedd 06:50 - Hírextra

- Ez az első és utolsó alkalom, hogy mindhárom hajó ugyanabban az időben tartózkodik ugyanabban a kikötőben - magyarázta újságíróknak Carol Marlow, a három hatalmas tengerjáró tulajdonosának, a Cunard hajótársaságnak az elnöke. A tengerhajózás történetének egyedülálló eseményét gigantikus tüzijátékkal ünnepelték, amikor a brit királynőkről elnevezett hajók az esti sötétségben elhaladtak a Szabadság-szobor mellett.

A tavaly decemberben felavatott Queen Victoria és a világ legnagyobbja, a 2004-ben vízre bocsátott Queen Mary 2. egyaránt a Karib-tenger felé indult New Yorkból.

Az 1967-ben üzembe helyezett Queen Elizabeth 2. utolsó útján hajózik Dél-Amerika felé, novemberben Dubajban horgonyozzák le, ahol úszó szállodává alakítják majd. Vízre bocsátása óta nyolcszázszor szelte át az Atlanti-óceánt és összesen 2,5 millió utast szállított.

A The New York Times szerint három évig tartott a három óriási óceánjáró útvonalának oly módon való összehangolása, hogy létrejöjjön a hármas csúcs.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását