2024. április 28. - Valéria

Botrányos tinédzserek

Sztárok és deviáns gyerekkoruk az alkohol, szex, kábítószer mámorában. Maci Laci nélkül. Olvassunk, és tanuljunk, hogy a mi csemetéinkkel ne történjen meg mindez. És nevessünk: vajon felismernénk őket?
2009. október 31. szombat 14:19 - Győry S. József
Ki ne emlékezne élete legszebb éveire, a boldog gyermekkorra? Mikor még semmi gondunk nem volt a világgal, és a világnak sem velünk. Mikor nem kellett a munka súlya alatt görnyedni, hosszú hetekig udvarolni szívünk választottjának, vagy megvenni azt a fránya BKV bérletet 9400 forintért. Életünk célja a játék és kacagás volt, a habos kakaó és a Dörmögő Dömötör, megfűszerezve némi gyermekcsínnyel. Én is emlékszem nem is oly távoli gyermekéveimre: daliás, kisportolt kiskölyök voltam, csak úgy döglöttek értem a színésznők, szupermodellek. Vagy csak utólag szépítem meg a dolgokat? Lehet, de mindenképpen szívesen gondolok vissza ezekre a felhőtlen évekre. És mint nekem is, minden sztárnak volt gyerekkora. Még Marilyn Mansonnak is. A kérdés az, hogy milyen.

Mint köztudott, az ember fejlődésében talán a legfontosabb évek a gyermekkor évei, szocializációs színtere pedig a család. Legelőször itt látunk magunk előtt különféle szerepeket – apa, anya, testvér, gyerek –, melyeket elsajátítva beléphetünk az első közösségünkbe, a bölcsődébe, szerencsésebb esetben az óvodába. Majd tovább és tovább, mindig új ismerősöket, információkat ismerünk meg, a végén pedig tisztes adófizető állampolgárok leszünk, magunk is gyerekes családapák/családanyák. Általában ez a megszokott. De mi a helyzet a sztárokkal?

Marlylin Manson: Az Antikrisztus is volt gyerek, bizony ám! Igazi neve Brian Hugh Warner, aki 1969. január 5-én látta meg a napvilágot egy Ohio állambeli kisvárosban. Bár gyermekévei viszonylag normálisan teltek, ő maga mégis elviselhetetlenek érezte. Ebben mindenképpen szerepet vállalt a nagypapa, Jack Warner, aki kifejezetten abberált szexuális életet élt. A pincében lakott egyedül, itt hódolt beteges szokásainak, melyben a szado-mazo játékok teljesen átlagosnak számítottak. A kis Brian többször kileste a drága nagypapát önkielégítés közben, majd az öreg távollétében a picébe lemerészkedve maga is megszemlélte a szexuális segédeszközöket. Azt nem tudni, hogy kipróbálta-e őket, de ez amúgyis merüljön a jótékony feledés homályába.

Minden bizonnyal ez az elég bizarr élmény kihatott a későbbi éveire is, hiszen a középiskolában saját maga által gyártott szexlapokkal üzérkedett, vevő pedig mindig akadt rá. Habár keresztény neveltetést kapott, azonnal elhagyta a hitet mikor rádöbbent, hogy nem jutott a pokolba, pedig számtalan Istennek nem tetsző dolgot cselekedett. Jelenleg ő a sátán legfőbb papja, az új Antikrisztus. Vagyis ahogyan a közvélemény ismeri, menedzserei hatására. Személyes véleményem szerint talán tévesen. Álljon itt bizonyítékként az egyik festménye, amit az egyik legnagyszerűbb íróról, Edgar Allen Poeról készített.


Anthony Kiedis: A Red Hot Chili Peppers frontembere a michigan-i Grand Rapidsban született, 1962. november 1-én. Szülei 1968-ban elváltak, édesanyjával élt tovább harmonikus kapcsolatban egészen tizenegy  éves koráig, amikor édesapjához költözött Los-Angelesbe. Az apa, John Kiedis Hollywoodban próbált színészi karriert befutni, ám mivel ez nem sikerült, mindennapi kenyerét drogdílerként volt kénytelen megkeresni. „Kiváló” apához méltóan hamar bevezette fiát a saját, bűnözéssel, kábítószerrel, prostituáltakkal teli világába, aminek meg is lett az eredménye.

Anthony 12 éves korában veszítette el a szüzességét egy prostituálttal, amit édesapja rendelt neki. Sajnos teljesen logikusan következett az akkori életviteléből, hogy előbb-utóbb a kábítószer rabjává válik. Tinédzser korában már heroin- és kokainfüggő volt. Ugyan a későbbiekben is többször megjárta a poklot, de volt lelkiereje felemelkedni, leszokni a függőségéről. Anthony hosszú évek óta tiszta, és 2008-ban áttért vegán életmódra.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását