2024. április 24. - György

Fialánál robbant a bomba

Robbantás Koszovóban, megmarad a Sportkórház, gyerekbűnözés, eladják az M5-ös autópályát. Ezek a témák alkották Fiala János ma reggeli műsorát a Pont FM 88.1-en. Beszélgetőpartnerei voltak többek között: Tafferner Éva a BRFK részéről, és Winkler Virág And
2008. január 15. kedd 13:00 - Pór Károly

A ma reggeli Kelj fel Jancsiban Fiala János első beszélgetőpartnere Kakuk György, az ENSZ Koszovói Missziójának sajtóigazgatója volt, aki beszámolt arról, hogy robbantás történt Pristinában, és részletesen elemezte Koszovó lehetséges jövőjét.

Ezt követően a Sportkórház helyzetéről esett szó. A kórház egy ideje a túlélésért küzd, erről Ballai Attilával, a Magyar Nemzet sportrovatának vezetőjével, és dr. Berkes Istvánnal, a Sportkórház főigazgatójával beszélgetett Fiala.

Az autópálya témát egy hír vezette be: Ismét teljes egészében magánbefektetők kezébe kerül az M5-ös autópálya. Erre, illetve a Magyar Hírlap erről szóló, nem éppen objektív cikkére reagált Winkler Virág András az Állami Autópályakezelő Zrt.kommunikációs vezetője. Ő elmondta, hogy 2004 előtt az M5-ös volt az az autópálya, amelyet az autósok elkerültek a sorompók és a magas útdíj miatt, és megkeserítették a környékbeli lakosok életét. Az állam érdeme az volt, hogy be tudott szállni abba a cégbe, amely a pályát működtette és be tudta vezettetni az országban mindenhol érvényes matricás rendszert, és kialakított egy megfelelő díjszintet. Winkler Virág András hozzátette, hogy az autósok számára ezzel a legfontosabb lépés megtörtént, most pedig volt egy gazdasági megfontolás, egy döntési helyzet, aminek az lett a végeredménye, hogy az állam kilépett az M5-ös autópálya-kezelőből, és eladta részesedését, de ez az eddigi árakat nem érinti.

Tafferner Éva, a BRFK kommunikációs vezetője, arról a 12 éves Romániából származó kisfiúról beszélt, aki az elmúlt héten került a nyilvánosság középpontjába a Blaha Lujza téren elkövetett késelés után. A rendőrség munkatársa, a magát Krisztiánnak hívó, a médiában Maugliként aposztrofált kisfiú magyarországi történetéről, az általa elkövetett bűncselekményekről beszélt. Tafferner még a késelést megelőzően öt bűnesetről számolt be. Nagyon sok bűnügyben szóba került a fiú, de nem minden esetben bizonyítható egyértelműen, hogy milyen köze volt az ügyhöz, mert bizonyos esetekben csoportos cselekményekben is részt vett. Tafferner azt is elárulta, hogy egy 1995-ben, Csíkszeredában anyakönyvezett magyar származású kisfiúról van szó, akit már a román hatóságok is kerestek több bűncselekmény miatt, ezért is kerülhet sor a közeljövőben a kiadatására.

A műsor közben Fiala szokásához híven azért egy-egy poént is megeresztett, válaszul azoknak a betelefonálóknak, akik az országban uralkodó bizonyos tarthatatlan állapotokra utaltak. „Egy repülőn megszólal az úr hangja: ha kinéznek a jobboldali ablakon akkor azt látják, hogy a gép jobboldali szárnya ég, a baloldali ablakon az látható, hogy a baloldali szárny is és, ha pedig kinéznek a pilótafülkéből akkor látnak egy kis szigetet, onnan beszélek én…”

Végezetül még két érdekes Fiala reakció a mai műsorból: „Azok alapján, ahogy megnyilvánulnak biztos nagyon sok vallásos van önök között , mert a túlvilági életben nagyobb mértékben hisznek, mint az itt létben, ezért ezt átlébecolják. Odaát majd jön a pihi-puhi álom, minden böszme jó lesz … Engem ne nézzenek hülyének, legalább addig ne, amíg műsorom van!” (Azon kívül sem, csak akkor már nem fogom tudni bizonyítani.)

Mindenkinek örömteli hír, hogy a Pont FM 88.1 a műsort minden este ismétlik, így lehetőség nyílik mindannyiunk számára, hogy újból vagy elsőre meghallgassuk Fiala János egyedi stílusát.

Forrás: Pont FM 88.1
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását