2024. április 24. - György

Gyurcsány szerint nem sározódott be a magyar baloldal

Gyurcsány Ferenc azt ígérte, az MSZP vezetése meg fogja védeni és meg fogja óvni a magyar baloldal tisztességét, becsületét; a pártelnök-miniszterelnök erről az MSZP 18. születésnapján beszélt Budapesten vasárnap.
2007. október 7. vasárnap 14:47 - Hírextra

Kijelentette: a magyar baloldal büszke lehet arra, hogy soha nem sározódott be, tisztessége és becsületessége nem támadható, különösen nem azok által, akik ezt megpróbálják megtenni.

Nekünk ne meséljék el azok, hogyan kell élni, akik kikerültek az egyetemi padokból és furcsa módon 15-20 év alatt meggazdagodtak. Ne merjék az erkölcs ítélőszéke elé vonni a magyar baloldalt azok, akiknek eddig az volt az egyik legnagyobb teljesítménye, hogyan lehet a pártszékház eladásából magánvagyont csinálni - hangoztatta.

A kormányfő kiemelte: a szocialisták nem takargatják a bűnt és nem udvaroltak az ügyészségnek, hogy ne jusson el egyetlenegy ügy sem a vádemelésig.

Gyurcsány Ferenc arra szólította fel a szocialistákat, hogy legyenek önérzetesek és kérjék ki maguknak a gyanúsítást. "Vágjátok oda hetykén, tőletek nem fogadjuk el", a mi erkölcsi mércénk nem bennük, hanem magunkban van - közölte.

Véleménye szerint a történteket (Zuschlag-ügy) nem lehet annyival elintézni, hogy védekeznek vagy magyarázkodnak, azt szeretné, ha ország-világ látná: amit tesznek, az szembefordulás 17 év rossz kompromisszumaival és féligazságaival. Álláspontja szerint azzal, hogy magukon kezdik, van erkölcsi alapjuk ezt kimondani.

A pártelnök leszögezte: ki fogják irtani a korrupció írmagját is, de ehhez szükség van az MSZP támogatására és világos mandátumot kell kapnia a változtatásokhoz. Szükségünk van arra, hogy megmondjátok, ebben a nagyon nehéz küzdelemben melyik oldalon álltok - fogalmazott.
Felhívta a figyelmet arra, nem nekik van félni valójuk, hiszen a magyar baloldal politikusai tisztességes, becsületes emberek. Ha meg találunk valakit, akire ez nem igaz, akkor függetlenül a pártállásától nincs helye a demokratikus közéletben - jelentette ki.

Úgy látja, szocialistákat soha nem támadták annyira, mint az elmúlt napokban és mindig akkor nyertek, amikor a baloldal megértette, hogy ilyenkor nem a védekezés a válasz. A kormányfő szerint miért ne használnák ki ezt a pillanatot arra, hogy kiszellőztessék és megújítsák Magyarországot, vagyis megtegyék, ami a dolguk.

Őszinteség és tisztesség dolgában nincs miért és nincs kivel megalkudni, ezért nem alkuszom és nem alkuszunk. Ezt végigvisszük bármi áron - közölte a pártelnök.

Gyurcsány Ferenc az MSZP 18. születésnapja kapcsán arról is beszélt, hogy ez a párt nem legyőzhető, hibáiról meggyőzhető, érett arra, hogy az országot vezesse, programot adjon, és a választók többségének akaratával ezt megvalósítsa. Ha érti ezt a sokaság, ha ehhez támogatást ad, és megküzd érte, akkor nincs mitől félni egyikünknek sem. Mert olyat teszünk, ami alkalmas lesz arra, hogy az utókor elismerését kivívja - fűzte hozzá.

A miniszterelnök megköszönte a korábbi pártelnökök és választmányi elnökök munkáját, külön kiemelve Medgyessy Péter és Horn Gyula tevékenységét. Megjegyezte, szombaton meglátogatta a kórházban a volt szocialista kormányfőt, akinek mindig nyoma marad az MSZP-n és tolmácsolta neki a közös jókívánságot, hogy gyógyuljon meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását