2024. május 17. - Paszkál

Filmet csinálnak Albert Schweitzerről

Luther Mártont és Dietrich Bonhoeffert Albert Schweitzer (1875-1965) követi: a reformátorról és a lelkészről készült két korábbi film producere most a trópusi orvosról tervez történelmi filmdrámát.
2008. március 16. vasárnap 12:51 - Hírextra
"Ma már a fiatalok közül sokan nem ismerik őt. Ennek történelmi oka van és ez a lényeg" - mondta Alexander Thies, a Halle székhelyű NFP (Neue Filmproduktion) filmgyártó cég munkatársa. A kétmillió euróba kerülő filmet, amelynek rendezője Gavin Millar lesz, nemzetközi szereposztásban angol nyelven Dél-Afrikában forgatják majd. A munka kezdetét júniusra tervezik. A produkcióban az ARD tévécsatorna is részt vesz.

Thies elmondta, hogy a film 1949-ben játszódik. "Dél-Afrikában felépítik annak a kórháznak a mását, amelyben Schweitzer dolgozott". A későbbi trópusi orvos fiatal teológiai professzorként véletlenül megtudta, hogy Afrikában hiány van orvosokban. Ezért a teológián kívül egészségtant is tanult és 1913-ban missziós orvosként Közép-Afrikába ment. Barátok segítségével a mai Gabonban őserdei kórházat alapított.

Azt egyelőre nem volt hajlandó megmondani a producer, hogy ki lesz az a színész, aki Schweitzert alakítja a filmben. A 2002-ben készült Luther filmben Joseph Fiennes játszotta a főszerepet. Fellépett továbbá Sir Peter Usztyinov, Bruno Ganz és Uwe Ochsenknecht. Az 1999-ben készült "Bonhoeffer - Az utolsó fokozat" című film főszerepét Ulrich Tukur alakította.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását