2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Félmilliárd egyetlen oldal Tin-Tinért

Rekordáron, 1,55 millió euróért (479 millió forintért) kelt el egy párizsi árverésen a híres riporterfiú, Tintin kalandjainak egy képregényoldala - számolt be róla a hétvégén a BBC News.
2016. november 20. vasárnap 16:10 - HírExtra
 

Az eredeti kép, amelyet a belga szerző, Georges Remi, művésznevén Herge rajzolt kínai tintával, a Felfedezők a Holdon című képregényből származik. A rajzokon Tintin, kis fehér kutyája és Haddock kapitány látható, amint űrruhában sétálnak a Holdon és a Földet nézik.

Az Artcurial aukciósház közleménye szerint az 50 centiméterszer 35 centiméteres képregényoldalért kifizetett 1,55 millió eurós ár rekordot jelent a korábbi Herge-rajzok tekintetében.

A lapot egy európai gyűjtő vásárolta meg a szombati aukción. Eredetileg 700-900 ezer eurót (216-278 millió forintot) vártak az eladásától.

"Herge egyik legfontosabb háború utáni korszakából származik a rajz, olyan színvonalú, akár a Tintin Tibetben vagy A Castafiore smaragd" - mondta el Eric Leroy, az Artcurial képregényszakértője.

Tintin a valaha megalkotott a leghíresebb képregényhősök közé tartozik. A ma is népszerű ifjú riporter kalandjairól szóló képregényeket 90 nyelvre fordították le, és több mint 200 millió példányban adták el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását