2024. március 29. - Auguszta

Az MSZP és a távmunka

A távmunka és a rugalmas foglalkoztatás mintegy 40 ezer ember számára biztosít munkalehetőséget, ezen túlmenően kezeli a legfontosabb munkaerő-piaci egyenlőtlenségeket - mondta Simon Gábor, az MSZP-frakció esélyegyenlőségi, foglalkoztatási és civil ügyek
2008. január 14. hétfő 15:08 - Hírextra
A politikus ismertetése szerint a 2008-tól 2010-ig tartó, a távmunka elterjedését célzó program bérköltsége 12 milliárd forint, míg a program szakmai szolgáltatásainak finanszírozására 3 milliárd forintot biztosítanak.

A távmunka kitörést jelenthet a hátrányos helyzetűek, a rehabilitációban érintettek és a közszférában dolgozók számára - mondta Simon Gábor.

A szakpolitikus sajtótájékoztatóján kitért arra, hogy a távmunka és a rugalmas foglalkoztatás mind a munkaerőpiacon, mind a gazdaságban érezteti hatását.

Simon Gábor a távmunka programról szólva elmondta még, illeszkedik az Új Magyarország Fejlesztési Tervhez, illetve nem tipikus munkaformaként növelheti a foglalkoztatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kms737
2008. január 14. 15:36
Ugyan már távmunka... Az MSZP elméletileg már 2004 óta foglalkozik aktívan távmunkahelyek létrehozásával. Kiss Péter akkori munkaügyi minisztersége idején propagálta, hogy menyi milliárdot költ a kormány távmunkahelyek létrehozására. Azóta sokszorosát számolták már el az éves költségvetésekben, de hogy a pénzt valójában hova tették, és egyáltalán milyen hatékonyan költötték az adófizetők pénzét erre a célra, azt nem kommunikálták, lehet, hogy nem merték.
A lényeg: ugyan nézzenek már szét az interneten milyen távmunkalehetőségeket lehet találni! A találatok 90% olyan, hogy fizetned kell hogy egyáltalán regisztráljanak, hogy akarsz távmunkát, és korántsem biztos, hogy hozzá is jutsz. A többi meg kamu. Egyszerüen nem találunk normális távmunkaválasztékot, mert egyesek előbb vámot akarnak a távmunkavállalókon szedni! Pedig a kormány a gyes-en vagy gyet-en lévő kismamák munkába való visszaállását is külön támogatja - legalábbis propaganda szinten.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását