2024. május 4. - Mónika, Flórián

Újfajta virágból köthetünk csokrot

Előbb-utóbb virágcsokor formájában is kapható lesz a havasi gyopár, svájci kutatóknak ugyanis kitermesztették a Svájci Alpok jelképének számító virág hosszú szárú változatát - közölte a kutatást végző intézet. Szakembereinknek tavaly sikerült olyan havas
2008. január 13. vasárnap 17:22 - Hírextra

Folytatják a munkát abban a reményben, hogy a szárhosszúság meghaladja majd a 30 centimétert. Az első kísérleteket a tervek szerint már a tavasszal megkezdik. - "Azt szeretnénk, hogy néhány év múlva már a virágárusoknál kapható legyen, legalábbis Svájcban" - mondta Gilli asszony.
A kutató elmondta, hogy a vágott havasi gyopár igen sokáig él vázában, bár azt is elismerte, hogy az illata nem tökéletes.

A havasi gyopárt orvosi és kozmetikai célokra már mintegy tíz éve termesztik: például ránctalanító krémek gyártásához vagy az élelmiszeriparban használják.

A természetes körülmények között 1800 és 3000 méter magasságban megjelenő, csillag formájú virág alföldön is igen jól megterem, kertben csakúgy, mint virágcserépben, és egy évszakban többször is virágzik - mondta el Gilli asszony. - "Szüksége van hidegre, de nem feltétlenül hóra" - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását