2024. május 10. - Ármin, Pálma

Merkel örül Klinsmannak

A sportot kedvelő és mindig figyelemmel kísérő Angela Merkel német kancellár is üdvözölte pénteken, hogy Jürgen Klinsmann lesz a Bayern München edzője az év közepétől.
2008. január 11. péntek 14:44 - Hírextra
A kancellár asszony szóvivője útján hivatalosan tudatta: a több millió német futballszurkolóhoz hasonlóan örül annak, hogy Jürgen Klinsmann visszatér Németországba, s képességeit itthon kamatoztatja.

A szóvivő ugyanakkor Merkel nevében utalt arra: természetesen jelentős a különbség Klinsmann korábbi, a nemzeti válogatott élén a 2006-os világbajnokság előtt és a vb idején ellátott feladatai és a rá váró új feladatok között. Szövetségi edzőként az egész ország futballrajongói szorították a hüvelykujjukat érte, most viszont csupán a Bayern szurkolói fogják ezt tenni. Ebből kiindulva nem kizárt, hogy Klinsmann riválisai, azaz a konkurens csapatok edzői némelyest tartanak tőle - hangoztatta nyilatkozatában a kormányszóvivő.

A kollégák első állásfoglalásaiból mindenesetre nem derült ki ez. Klinsmann jelölését a Bayern élére ugyanis meglepődés, de egyöntetű támogatás fogadta.

Az utód, Joachim Löw, a német válogatott jelenlegi edzője - aki annak idején Klinsmann fő segítőjeként tevékenykedett - egyike volt azoknak, akik meglepődéssel fogadták a bejelentést. Úgy értékelte ugyanakkor, hogy Klinsmannak az Egyesült Államokból történő hazatérése mindenképp a német futball javára válik. Izgalmas feladatnak nevezte, hogy a korábbi szövetségi tréner a jövőben egy német élcsapatot irányít majd, s meggyőződésének adott hangot, hogy továbbra is jó lesz kettejük együttműködése.

Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke szintén azt hangsúlyozta, hogy Klinsmann eddig is sokat tett a német labdarúgásért. Örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a válogatott volt edzője most majd a Bayern trénereként folytathatja ez irányú tevékenységét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását