2024. április 27. - Zita

A félelem bére

A pénteki osztrák lapok beszámolója szerint egy 15 tonna robbanóanyagot szállító magyar kamion hibás fékkel lépett be Ausztriába - az eset, bár nem történt nagyobb baj, egyeseket "A félelem bére" című francia filmre emlékeztetett.
2008. január 11. péntek 14:48 - Hírextra
A veszélyre egy, a magyar-osztrák határtól nem messze, Radafalva (Rudersdorf) helységben végrehajtott ausztriai rutinellenőrzésen derült fény. A kontroll során kiderült, hogy a fékberendezés hibás, ezért a nyergesvontatóról levették a rendszámot, a sofőrt pedig feljelentették. A kamion egy, az ellenőrzési ponttól még 150 kilométerre lévő vasércbányába vitte volna veszélyes rakományát.
A 39 éves sofőrt 3440 euró (873 ezer forint) bírság megfizetésére kötelezték, de ez nem foglalja magában a rakomány veszélyessége miatt várható büntetést.

A Kurier című lapnak Frank Jandrasits, Radafalva rendőrségének szóvivője így nyilatkozott: "Sok mindent megéltünk már, de a hibás fék a robbanóanyaggal különösen vad kombináció. Rossz rágondolni, mi történhetett volna egy balesetben."

"A félelem bére" című, Henri-Georges Clouzot által rendezett híres filmdrámában Yves Montand és Charles Vanel alakította a két főszereplőt. A két sofőr a felajánlott jelentős összeg reményében arra vállalkozott, hogy nitroglicerint szállítson egy lángokban álló távoli olajkúthoz, a tűz megfékezésére. Egyikük még az úton veszti életét, a másik már a pénzzel a zsebében, visszatérőben vezeti féktelen örömmámorában szakadékba a járművet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását