2024. május 3. - Tímea, Irma

Toborzó show kezdődik

A honvédséggel kapcsolatos továbbtanulási és álláslehetőségekkel ismerkedhettek meg csütörtökön a debreceni toborzó show-ra látogató fiatalok - mondta el a helyszínen Nagy Zoltán mérnök alezredes az MTI-nek.
2008. január 10. csütörtök 14:57 - Hírextra

A Magyar Honvédség kelet-magyarországi toborzó központjának parancsnoka elmondta: a látványos bemutatókkal egybekötött állásbörze és továbbtanulási tájékoztató lehetőséget nyújt a pályaválasztás előtt álló végzős középiskolásoknak, hogy megismerjék a katonai tanintézeti képzés valamennyi formáját és az önkéntes haderőben történő munkavállalás lehetőségeit és feltételeit.

A debreceni toborzó show-n több mint 500 hajdú-bihari, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezett középiskolás diák ismerkedett a honvédségi állás- és képzési lehetőségekkel.
Nagy Zoltán az MTI-nek elmondta azt is, hogy hat éve megnyílt toborzó irodájukban már több mint tízezer diák tájékozódott, akikből mintegy ezer lett katona.

Nagy Kálmán ezredes, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem főtitkára elmondta: az egyetem 3.900 hallgatója közül több mint ötszáz a katona, a többi civil szakos hallgató.

Hozzátette: a katonai szakokra 4-7-szeres a túljelentkezés. Az MTI érdeklődésére elmondta azt is, hogy a katona szakon végzettek szinte mindegyike a honvédségnél helyezkedik el, vagyis élethivatásának tekinti a katonaságot.

Kovács József dandártábornok, a debreceni V. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka közölte: háromezer fős alakulatuk még kétszáz katonát vár, elsősorban érettségizett gépjárművezetőkre, elektronikai informatikusokra, távközlési és logisztikai végzettségű, illetve idegen nyelveket beszélő fiatalokra van szükségük.

A következő toborzó show-t január 25-én Budapesten rendezi meg a Honvédelmi Minisztérium.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását