2024. május 3. - Tímea, Irma

Egy bérlettel tizenhárom program látogatható

Pécsett egy bérlettel nyolc kulturális intézmény tizenhárom különböző programján lehet részt venni a következő fél évben - közölte a KULTurista nevű, speciális belépőket kiadó Dél-dunántúli Kulturális Ipari Klaszter menedzsere csütörtökön a baranyai megye
2008. január 10. csütörtök 14:53 - Hírextra

A bérletvásárlók meghallgathatják a Pannon Filharmonikusok több komolyzenei koncertjét, megtekinthetik a Pécsi Harmadik Színház és a Bóbita Bábszínház társulatának előadásait, elmehetnek moziba, kiállításokra, múzeumba, templomi koncertre, s egyebek mellett történész vezetésével megismerkedhetnek a Dunántúl legnagyobb városának nevezetességeivel - mondta el Rabb Szabolcs.

Hozzátette: a kezdeményezés célja, hogy átjárhatóságot biztosítson a kultúra különböző ágai között, bemutassa Pécs sokszínűségét, s erősítése Európa 2010-es kulturális fővárosának multikulturális jellegét.

A menedzser szólt arról, hogy reményeik szerint mintegy kétszázat értékesítenek a pécsi Művészetek és Irodalom Házában, valamint a Pécsi Harmadik Színházban 9900 forintért kapható bérletekből. Az ebből származó bevételt pedig egy olyan internetes portál indítására fordítják, melynek látogatói a jövőben maguk állíthatnak össze bérletes programcsomagokat dél-dunántúli rendezvényekből.

A kezdeményezés csak az első lépés; a kulturális "ipar" jövedelemtermelő képességének fokozására két évvel ezelőtt alakult klaszter tagjai szeretnék bizonyítani, hogy az ágazatban jelentős eredmények érhetők el az intézmények összefogásával - jegyezte meg Rabb Szabolcs.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását