2024. március 29. - Auguszta

Az MDF levele Gyurcsányhoz és Orbánhoz

MDF: Nyíltlevél Gyurcsány Ferenchez és Orbán Viktorhoz
2008. január 9. szerda 11:01 - Hírextra

Tisztelt Gyurcsány Ferenc, tisztelt Orbán Viktor!

Bizonyára Önök is értesültek róla, milyen előkelő helyen szerepelnek egy ismert gazdasági magazin, a Haszon friss listáján, amely az ország legbefolyásosabb embereit veszi sorra. Úgy gondolom, teljesen természetes, hogy az ország 10 legbefolyásosabb embere között szerepel a miniszterelnök és a legnagyobb ellenzéki párt elnöke. Az azonban már korántsem természetes és korántsem helyénvaló, hogy e tíz meghatározó személy között legyenek az Önök pénztárnokai is. A pártpénztárnokok befolyása – ahogy a lap kimutatta – olyan tehetséges szakembereket, véleményformálókat előznek meg és foglalják el helyüket minden értelemben, akik valóban tehetnének ezért a komoly bajokkal küszködő országért. Abban az esetben tehetnének természetesen, ha pártpénztárnokok, vagy ahogy a lap hívja őket, pénzemberek” nem állnának az ország fejlődésének útjában.

Tisztelt Pártelnök Urak!

Kérdem Önöket: hogyan lehetséges, hogy mára Magyarország oda jutott, hogy a Fidesz és az MSZP pártpénztárnoka befolyásosabb ember, mint a Magyar Köztársaság elnöke? Miért nem tiltakoznak Önök ezzel a listával szemben? Miért hagyják, hogy Magyarország a nyugati világ előtt újra, sokadszor lejáratódjon azzal az üzenettel, hogy nálunk az ügyeket nem államfők és miniszterek viszik, hanem párthoz kapcsolódó, pártkampányokat finanszírozó pénzemberek.

Tisztelt Gyurcsány Ferenc!
Ön nem csak miniszterelnök, hanem pártelnök is. Mikor tudhatjuk maga mögött frakcióját is? Hiszen nem elég hangzatos javaslatokat tenni a politikafinanszírozás kérdésében: az Ön szavazatának is csak akkor van értéke, ha az egy egész párt véleményét és harcos kiállását tudja képviselni.

Tisztelt Orbán Viktor!
Meddig akar az Ön frakciója várni a párt- és kampányfinanszírozási kérdés megoldásával? Addig, amíg pénztárnokuk befolyásosabb ember lesz, mint Ön, a párt elnöke?

Tisztelt Pártelnök Urak!

Mi, konzervatívok nem akarunk egy olyan országban élni, ahol pártok pénzemberei a tíz legbefolyásosabb személy listáján szerepelve vesznek részt az ország irányításában. A Magyar Demokrata Fórum készen áll a változtatásra. Amennyiben szándékaik valóban komolyak, kérem Önöket, alkossuk meg mihamarabb Európa legszigorúbb pártfinanszírozási törvényét.

Kérem, most kivételesen ne az elhallgatást válasszák.

Válaszukat várva, tisztelettel:
Dávid Ibolya elnök,
Magyar Demokrata Fórum


Kiadó: Magyar Demokrata Fórum

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását