2024. május 5. - Györgyi

Nem tart a pertől Molnár Oszkár

Nem tart a polgári peres eljárástól Molnár Oszkár, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelény fideszes polgármestere; ellene több szervezet, illetve magánszemély jogi képviselője adott be keresetet a megyei bírósághoz.
2010. január 27. szerda 16:31 - HírExtra
Molnár Oszkár szerdán az MTI-nek elmondta: nem tart attól, hogy ilyen akciókkal akár megfélemlíteni, akár eltántorítani lehetne azokat a tisztességes embereket, akik a mindennapok tapasztalatai alapján ismerik azokat a társadalmunkat feszítő problémákat, amelyekről az úgynevezett politikai korrektség jegyében hallgatni illene.

Molnár Oszkár, aki fideszes parlamenti képviselő is, hangsúlyozta: az egész társadalomra nézve beláthatatlan veszélyeket hordozó magzatkárosításokkal kapcsolatban soha nem beszélt kifejezetten cigány terhes asszonyokról, "Szabó Éva szocialista országgyűlési képviselő asszonyhoz hasonlóan csupán a nyílt titokként kezelt jelenségre hívtam fel a figyelmet" - mondta, hozzátéve: nem kevesen vannak azok, akik mernek szólni a gondokról. A közelmúltban egy televíziós riportban több roma is elismerte, hogy tudnak a magzatkárosítás érdekében folytatott gyógyszerszedésről - tette hozzá a polgármester.

Tavaly decemberben megtettem a feljelentésemet, amellyel kapcsolatban a feljelentés-kiegészítésen jelenleg is dolgozik a megyei rendőr-főkapitányság - jegyezte meg Molnár Oszkár, aki szerint a kérvénynek a kampány kezdete után néhány nappal történt benyújtása "nyilván összefüggésben van azzal, hogy független jelöltként indulni kívánok az országgyűlési képviselő választásokon."

A Mozgalom a Deszegregációért Alapítvány (MAD), a Bhim Rao Egyesület, a Phralipe Független Cigány Szervezet, a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom, Edelény Cigány Kisebbségi Önkormányzata, valamint több olyan magánszemély - akiket állításuk szerint Molnár Oszkár megrágalmazott, megsértett - jogi képviselője kedden adta át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon kártérítésről szóló beadványukat.

A felperesek MTI-hez eljuttatott közleménye szerint nem engedik meg, hogy asszonyokat csupán származásuk miatt rágalmazás érje, ezért fordultak bírósághoz.

Molnár Oszkár egy önkormányzati testületi ülésen korábban azt mondta, hogy a többségében cigányok által lakott településeken a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak: gyógyszert szednek be és gumikalapáccsal ütik a hasukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását