2024. április 16. - Csongor

A rendbontók nem kapnak ajándékot

Meg lehet fontolni, hogy eltilthatók-e a rendezvényeken való megjelenéstől azok, akik rendszeresen megzavarják mások demonstrációját, rendezvényét, de kérdéses, hogy ez alkotmányosan megvalósítható-e - véli Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszte
2007. december 6. csütörtök 07:08 - Hírextra

Kedden este a budapesti Nyugati téren tartott hanukaünnepet a Tomcat néven ismert blogger és két társa légvédelmi szirénával és egy "Eladják Magyarországot" feliratú transzparenssel próbálta megzavarni. A rendőrség előállította, majd elengedte őket. A rendzavarók ellen szabálysértési eljárás indult.

Takács Albertet ennek kapcsán arról kérdezték, milyen szankciókat lehetne életbe léptetni a különböző rendezvényeket rendszeresen megzavaró személyek ellen. A miniszter szerint meg lehet fontolni, hogy a közbiztonságra veszélyt jelentő személyeket eltiltsák a rendezvényeken való megjelenéstől, ugyanakkor kérdésesnek nevezte, hogy ez alkotmányosan megvalósítható-e.

Az igazságügyi tárca vezetője hozzáfűzte: nem hisz abban, hogy az ilyen személyek esetében a magasabb összegű pénzbüntetés elrettentő, visszatartó hatással lenne.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását