2024. április 26. - Ervin

A Pókembert hívja segítségül az ENSZ

Pókember segítségével akarja tájékoztatni az ENSZ az iskolás korosztályt segélyezési és békefenntartó munkáiról. Miközben az Egyesült Nemzetek Szervezetét kritikusai gyakran a bürokrácia hálójába gabalyodott intézményként festik le, immár egy újabb háló i
2008. január 9. szerda 14:13 - Hírextra
2009-től olyan ingyenes képregényekkel látják majd el az amerikai iskolásokat (s a remények szerint később az európaiakat is), amelyekben Pókember az ENSZ segélymunkásaival és békefenntartóival küzd vállvetve. A tervek szerint egymillió példányt nyomnak majd, jelenleg ehhez keres magántámogatókat a szervezet - közölte a BBC internetes hírszolgálata január elején.
A Marvel rajzolói egy vasat sem kértek a munkáért.

A bejelentést követően persze azonnal parázs vita támadt: az ellenzők szerint "kétségbeesett lépésről" van szó. John Bolton, az Egyesült Államok egykori ENSZ-nagykövete közölte, hogy a szervezetnek inkább arra kéne koncentrálnia, hogy általános teljesítményén javítson. A BBC-nek adott nyilatkozatában leszögezte, hogy képregényekkel nem lehet megváltoztatni az emberek felfogását.
Az ENSZ illetékese azonban félreértésnek nevezte a kritikát, s elmagyarázta, hogy a céljuk még véletlenül sem a szervezet népszerűsítése, egyszerűen tájékoztatni akarják a gyerekeket a humanitárius programokról.

De miért éppen a Pókemberre esett a választás? A BBC képregényeket áruló boltok tulajdonosainak véleményéből azt szűrte le, hogy ez a szuperhős a legközismertebb, ráadásul átlagos fiúról van szó, aki hihetetlen képességeit felelősséggel akarja használni. Ez pedig igazán közel áll az ENSZ helyzetéhez.

Az ENSZ székházába látogató amerikai diákok zömének is tetszett az idea. Az azonban, hogy a kezdeményezést siker koronázza-e, csak jó idő múlva dől el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását