2024. május 19. - Ivó, Milán

Vilmos barátja halott!

Közeli barátja volt Vilmos hercegnek az iraki Bászra környékén elesett brit katonák egyike - közölte a Clarence House, Károly herceg, brit trónörökös londoni hivatala pénteken. A 24 éves Joanna Yorke Dyer hadnagy és társai csütörtökön járőrözésből tértek
2007. április 7. szombat 11:01 - Hírextra
Dyer és Vilmos herceg, a brit trón második számú várományosa a Sandhurst brit katonai akadémián találkozott, együtt végezték el a tisztképzőt. Tavaly decemberben II. Erzsébet királynő elnökölt tisztavató ünnepségükön.

"Vilmos herceget mélyen elszomorította Jo Dyer tragikus halálának híre. Jo egyike volt közeli barátainak a Sandhurst akadémián, és a herceg sokat gondol (Jo) családjára és barátaira" - közölte Patrick Harrison, Károly herceg szóvivője. Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, Vilmos az udvari lovasság Blues and Royals nevű elit ezredének tisztje.

Ugyanebben az alakulatban szolgál öccse, a 22 éves Harry herceg, aki hamarosan féléves iraki szolgálatra indul az előre tervezett haderőcsere keretében. Vilmos herceg frontvonalbeli bevetéséről egyelőre nincs szó.

Negyedszázada Harry lesz az első a királyi családból, aki tényleges frontszolgálatot teljesít háborús övezetben. Nagybátyja, András yorki herceg az 1982-es falklandi háborúban szerzett általános megbecsülést azzal, hogy veszélyes harctéri bevetéseken vett részt a brit hadsereg helikopterpilótájaként.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását