2024. április 25. - Márk

Kétnapos ülést tart az MSZP elnöksége

Kétnapos ülést tart a hét végén, szombaton és vasárnap az MSZP országos elnöksége Egerben - tudta meg az MTI kedden elnökségi forrásból. Az évindító elnökségi ülésen a következő félév fontos politikai témái szerepelnek, mint a népszavazás, az egészségügy,
2008. január 8. kedd 19:31 - Hírextra

Az elnökség még nem döntött arról, hogy ki lesz a népszavazási kampány politikai irányítója. A várakozások szerint vezető tisztségviselő tölti majd be ezt a posztot, és mivel Juhász Ferenc elnökhelyettesnek nincs kormányzati beosztása, várhatóan őrá hárul ez a feladat.

Az MTI más forrásból úgy tudja, a szocialisták kampányának fő üzenete az lesz: a referendummal nem lehet kormányt buktatni. Az elképzelések között szerepel az is, hogy a kampány során a párt saját programjáról beszéljen.

Az MSZP vélhetően nem fog a népszavazás elleni bojkottra szólítani, és azzal számol, hogy Sólyom László köztársasági elnök a lehető legkorábbi időpontra írja ki a népszavazást. Az államfő visszaküldte az egészségbiztosítási törvényt, így vélhetően minden ilyen ügyet minél hamarabb szeretne lezárni - mondta az elnökséghez közel álló politikus.

Az MSZP hétvégi elnökségi ülésén szó lesz az egészségbiztosítási pénztárakról szóló, az államfő által az Országgyűlésnek visszaküldött törvényről, illetve arról, milyen feladatok következnek ebből.

Vélhetően szóba kerül Tóth Károly szocialista képviselő módosító indítványa is a vizitdíj eltörléséről.
Az elnökségi ülés után hétfőn a párt vezetői találkoznak a megyei elnökökkel és az MSZP választmányának vezetőivel is, hogy tájékoztassák őket az elnökségi ülés döntéseiről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását