2024. május 2. - Zsigmond

Sajnálkozik a főváros vezetése

A főváros vezetése sajnálja, hogy a kabinet a kormányzati negyed beruházásának megállításáról döntött - erről Budapest SZDSZ-es főpolgármester-helyettese beszélt az MTI-nek kedden. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője helyesli a döntést.
2008. január 8. kedd 19:36 - Hírextra

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes a távirati irodának elmondta: a vegyes funkciójú beépítés jót tett volna a Nyugati pályaudvar környékének; épp a komplexitása miatt támogatta a főváros vezetése a beruházást. A főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott: "sokat akart a szarka, s nem bírta a farka".

A szabad demokrata várospolitikus szerint ugyanakkor így lesz idő a projekt átgondolására. Ikvai-Szabó Imre hozzátette: a jelenlegi feltételek mellett nem volt elég pályázó a kormánynegyed megépítésére, miközben ő liberális politikusként a minél nagyobb versenyt támogatja, a mostani döntésnek tehát lehet pozitív hozadéka.

Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője az MTI-nek elmondta: noha a kormányzati negyed létrehozását nem tartja "istentől elrugaszkodott gondolatnak", jelenleg azonban nem ez a legfontosabb, ezért helyesli a kabinet döntését.

Az ellenzéki politikus szerint amikor az ország gazdasági helyzete ilyen rossz, az alapellátásban pedig már az esélyegyenlőség kerül veszélybe, illetve a fővárosi projektek egy részének nincs meg a pénzügyi fedezete, a kormányzati negyed építését nem lehet a prioritási lista élére helyezni.
Budai Bernadett kedden délután jelentette be: a kormány megállítja a kormányzati negyed beruházását, a tervezés ugyanakkor folytatódik. A kormányszóvivő úgy fogalmazott: a kabinet a döntés ellenére nem tett le arról a tervéről, hogy a kormányzati negyed építésére kijelölt területen új városközpont jöjjön létre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását