2024. április 28. - Valéria

Interneten is lehet jegyet venni a bécsi BKV-ra

Interneten is megvásárolhatják BKV-bérletüket a bécsiek. Az on-line jegyárusító hely tavaly szeptember óta üzemel, havonta tízezren használják.
2008. január 8. kedd 15:18 - Hírextra

A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien szeptember közepén indította el új szolgáltatását, amelynek keretében már az interneten keresztül is lehet jegyet vásárolni az osztrák főváros tömegközlekedési eszközeire.

Az előre meghatározott napon reggel 8-tól este 8-ig érvényes Bécsi Bevásárlójegyet, a napi- és hetijegyet, a havibérletet és a háromnapos Bécs Kártyát az ügyfelek már az utazás előtt kinyomtathatják maguknak, így nem kell sorban állással kezdeniük bécsi kirándulásukat.
Az egyes jegyfajtákat akár két héttel a felhasználás előtt is meg lehet vásárolni, az ellenőröknek a kinyomtatott bizonylatot kell megmutatni.

A Wiener Linien új szolgáltatásként most az éves bérlet internetes beszerzését tette lehetővé. Az arcképes bérlet kiállításához szükséges fényképet egy erre szolgáló programmal kell feltölteni, amely - szükség esetén – a kép méretre igazítását is lehetővé teszi. A bécsi metróra, buszokra és villamosokra egy éven át érvényes bérletet két hónappal előre lehet megrendelni, az elkészült igazolványt ingyenesen, postán küldik el a tulajdonosnak.

Szintén postán, viszont öt euró ellenében kézbesítik az ingyenes tömegközlekedés mellett a különböző múzeumokban és vendéglátó helyeken kedvezményekre jogosító Bécs Kártyát is, amely nagy népszerűségnek örvend a külföldi látogatók körében.

Az on-line shopban egyébként speciális, a foci-eb idejére szóló jegyeket is árusítanak, amelyek a 2008. június 1. és július 5. közötti időszakban érvényesek a rajongók által kiválasztott napokon.
A Wiener Linien internetes jegyárusítási szolgáltatását egyébként havonta tízezer kül- és belföldi látogató illetve bécsi lakos használja.

Forrás: Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását