2024. április 29. - Péter

A Fidesz a szociális rombolás évéről

A Fidesz szerint a 2008-as év a szociális rombolás éve lesz a nyugdíjasok számára is, hiszen a kormány intézkedései miatt csökkennek a nyugdíjak - hangsúlyozta Iván László, a Fidesz szakpolitikusa keddi sajtótájékoztatóján.
2008. január 8. kedd 15:20 - Hírextra

A politikus az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) vezetőjének bejelentésére reagált, miszerint az idén átlagosan 3600 forinttal emelkednek a nyugdíjak.

Iván László szerint ez egy átlagszám, a valós helyzet azonban az, hogy a nyugdíjasinfláció idén elérheti 10-12 százalékot, miközben a nyugdíjrendszerbe 2008-ban belépők számára mintegy 8 százalékkal csökken járandóság összege, miután másfajta módszerrel - ahogy fogalmazott, "ámítástechnikai" módszerrel - állapítják meg a nyugdíjat.

A fideszes politikus arról is beszélt, hogy a munkát vállaló nyugdíjasoktól a minimálbér 12-szeresének elérése után megvonják a nyugdíjat.

Iván László kijelentette: a kormányt óriási felelősség terheli, amiért nem becsüli az életkort, a szegénységet, és semmibe veszi a nyugdíjasok sorsát.

Szerinte ebben az évben a kormány újabb egyhavi nyugdíjat vesz el az idősektől, azok után, hogy tavaly egyet már elvett a konvergenciaprogram megszorításai miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását