2024. június 1. - Tünde

Az SZDSZ megszavazta Havasinét. De akkor ki nem?

Az SZDSZ szerint súlyos felelősség terheli az Országgyűlést és ezen belül azokat a képviselőket, akik nem támogatták Havasiné Orbán Mária megválasztását a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára.
2009. március 9. hétfő 20:30 - HírExtra
Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke és Hankó Faragó Miklós országgyűlési képviselő közölte: a Legfelsőbb Bíróságnak már közel egy éve nincs elnöke, és ez az állapot a Magyar Köztársaság igazságszolgáltatásának alkotmányos biztonságát veszélyezteti.

A jelölt ellen ismét nem merült fel semmilyen szakmai kifogás, reformterveit szakmai konszenzus övezi. Az SZDSZ ezért érthetetlennek tartja, hogy a jelölt ismét nem kapta meg a szükséges többséget - írták.

Hankó Faragó Miklós újságíróknak elmondta: így képtelenség megfelelően működtetni azt az igazságszolgáltatást, amelyre komoly reformok várnak. Kijelentette: az SZDSZ mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb be lehessen tölteni ezt a pozíciót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását