2024. április 24. - György

Már gyűjtik a karácsonyfákat

Megkezdődött a karácsonyfák begyűjtése a fővárosban, a fenyőket a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. hulladéklerakó helyekre szállítja, illetve részben elégeti - közölte a cég helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel.
2008. január 7. hétfő 12:38 - Hírextra

Horváth László utalt arra, hogy a hagyományosan Vízkereszt ünnepe után "bontják le" a családok a karácsonyfákat.

Közölte, idén Budapesten 261 gyűjtőhelyet alakítottak ki a fenyőfák elhelyezésére, ám a szemeteskukák mellé kitett, normál méretű fákat is elszállítja a cég a szokásos hulladékszállítási napokon. A vastagabb törzsű fenyőket, valamint a kijelölt lerakókban elhelyezett fákat külön fenyőfa-szállító járatok gyűjtik be.

Arra a kérdésre, hogy a cég miért nem komposztálja a fákat, a helyettes szóvivő azt mondta: egyrészt a fenyők magas gyantatartalma miatt ez nem lehetséges, másrészt pedig "túlságosan munkaigényes" lenne megtisztításuk a rajtuk felejtett szaloncukor papíroktól, fémkampóktól és díszektől.

Közölte, a fák egy részét a pusztazámori hulladéklerakóba szállítják, míg a többit a rákospalotai égetőműben hasznosítják; az itt termelt energiából a káposztásmegyeri lakótelepet fűtik.
Horváth László megjegyezte, a fákat bármikor díjmentesen elszállítják, ezért akik később szabadulnak meg a fenyőjüktől, azoknak sem kell a fákat a szemeteskukákba bepréselniük.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását