2024. május 2. - Zsigmond

Roma rendőrségi kapcsolattartókat neveznek ki?

Roma rendőrségi kapcsolattartók kijelölését tervezi a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat - jelentette be a szervezet elnöke hétfőn Egerben.
2008. március 3. hétfő 17:56 - Hírextra

Csík Zsolt ezt abból az alkalomból közölte, hogy együttműködési megállapodást írt alá Juhász István ezredessel, Heves megye rendőrfőkapitányával.

A kapcsolattartók legfőbb feladata a konfliktusok megelőzése lesz, illetve konfliktushelyzetben segítségére lehetnek a rendőrségnek a közrend helyreállításában - tette hozzá a kisebbségi vezető.
Juhász István hangsúlyozta, kiemelt feladatának tartja, hogy együttműködjön a megyében élő cigány kisebbséggel; ezért volt fontos számára egy valóban élő, vagyis nem protokolláris jellegű megállapodás megkötése.

Egyben hasznosnak nevezte a kisebbségi önkormányzat javaslatát. Példaként említette, hogy a roma kapcsolattartók a rendőri erők segítségére lehetnek a cigány családok közötti, esetleg tettlegességig fajuló viták kezelésében.

Ugyanakkor a közreműködésükkel például bűnmegelőzési programokba, állampolgári ismereteket oktató kurzusokba is bevonható volna a roma lakosság.

Ez utóbbi annál is inkább szükséges, mert sok roma fiatal a bűnelkövetéskor nincs tisztában azzal, hogy olyan bűncselekményt követ el, amelynek súlyos börtönbüntetés lehet a következménye - szögezte le a kapitány.

Mindennek érdekében, amennyiben kijelölésre kerülnek a roma kapcsolattartók, a rendőrség kész képzést tartani a számukra, akár egy kéthetes kurzus keretében - mondta a főkapitány.

A felek abban is megállapodtak, hogy egy-két havonta közösen tekintik át az együttműködési megállapodásban foglaltak megvalósulását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását