2024. április 30. - Katalin, Kitti

Demszky függetlent szeretne

Demszky Gábor utódjaként olyan jelöltet pártolna leginkább, aki - mint fogalmazott - "ma még nincs porondon" - erről Budapest főpolgármestere a Népszava szombati számában megjelent interjújában beszélt.
2010. május 8. szombat 09:27 - HírExtra
Demszky Gábor - aki 2006-ban bejelentette, hogy nem indul újra a főpolgármesteri tisztségért - azt mondta: olyan főpolgármestert szeretne, aki független, elhiszik neki az emberek, hogy képes egy ilyen nagy város igazgatására, mert valamilyen területen már bizonyított, és hiteles személyiség. "Olyasvalaki, aki a pártok fölött állva tudja megszerezni a véleményformálók, a civil szerveződések és végül a pártok támogatását is" - tette hozzá.

A főpolgármester szerint a Tarlós Istvánra jellemző konfliktuskerülés csak bizonyos helyzetekben előny, a főváros élén nem. Horváth Csabával kapcsolatban pedig azt mondta: nem vonja kétségbe az MSZP-s jelölt jó szándékát és eltökéltségét, szorgalmát, de nem látom benne azt az erőt, amellyel ma le lehet győzni a konzervatív oldal jelöltjét.

Demszky Gábor az interjúban arról is beszélt, bízik abban, hogy olyan közigazgatási modellváltás következik be, ami a város előnyére válik. Mint mondta, egyetért a Fidesszel abban, hogy az önkormányzati rendszer recseg-ropog, jelentős átalakításra szorul, és még inkább így van ez a kétszintű budapesti közigazgatás esetében.

Arra a kérdésre, hogy milyen ideális átalakítást képzelne el a fővárosban, azt mondta: a cél, hogy a város egységesebb önkormányzati rendszer szerint működjön. Szerinte a Fidesz által korábban felvetett citykoncepció is jobb, mint a jelenlegi rendszer, mert a belső kerületek összevonásával létrejönne egy olyan egység, amely jó vagyongazdálkodás mellett fel tudja gyorsítani a rehabilitációt. Mint mondta, a kerületek összevonása is hasznos volna, mert megtakarítást jelentene, és egyszerűsítené a folyamatokat.

Szólt arról is, hogy egyetért azzal is, hogy a képviselők számát jelentősen csökkenteni kell.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását