2024. április 27. - Zita

Fidesz: Kevesebb a munkahely

A Fidesz szerint a vállalkozásokat érintő adó-és járulékemelések miatt folyamatosan csökken a munkahelyek száma. Erről Bernáth Ildikó, az ellenzéki párt képviselője írt hétfői közleményében. A foglalkoztatási és munkaügyi bizottság fideszes alelnöke a KSH
2008. január 7. hétfő 11:31 - Hírextra

A KSH felmérése szerint tavaly a szeptember-novemberi időszakban 7,5 százalék volt a munkanélküliségi ráta, a foglalkoztatottak száma 3 millió 922 ezer, a munkanélkülieké pedig 316 ezer fő volt. 2006 azonos időszakában szintén 7,5 százalékos volt a munkanélküliségi ráta.
Bernáth Ildikó közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány 400 ezer új munkahelyet ígért, ezzel szemben folyamatosan csökken a munkahelyek száma, mivel a hazai kis- és középvállalkozások adó- és járulékterhei állandóan növekednek, holott ezek a vállalkozások adnak munkát a foglalkoztatottak kétharmadának.

A fideszes képviselő szerint a hátrányos helyzetű térségekben még súlyosabb a probléma, különösen Észak-Magyarország és Észak-Alföld van nehéz helyzetben.

A politikus szerint az is probléma, hogy a munkahely-teremtő beruházásokhoz biztosított támogatások előnyeit nem a hazai kis- és közepes vállalkozások élvezik, hanem egyedi kormánydöntések alapján a multinacionális vállalatok.

Benáth Ildikó úgy vélte, ahhoz, hogy érdemi változás történjen, a hazai kis- és közepes vállalkozások adó- és járulékterheit csökkenteni kell, illetve olyan pályázati feltételeket kell teremteni, amelyek számukra is lehetővé teszik, hogy eséllyel vegyenek részt az uniós források elnyerésében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását