2024. május 19. - Ivó, Milán

Lelki válságban van az ország

Vízkeresztig tartó éhségsztrájkba kezdett két pap december 17-én, mert úgy érzik Magyarországon a kormányzat nem képes úrrá lenni a társadalmi problémákon, a kezdeményezésükhöz több mint húsz egyházi ember is csatlakozott. Szigorú böjtbe kezdett két atya
2008. január 3. csütörtök 07:21 - Hírextra
Vértesaljai László atya a hirado.hu-nak azt mondta a böjtöt akkor kezdték még mielőtt a parlament megszavazta volna az egészségügyi törvényt, és hozzátette az éhségsztrájk jellege nem egy tiltakozás, hanem sokkal inkább valami érték mellett szól, ez egy "szolidaritás a reményvesztett emberekkel szemben" - mondta a jezsuita atya.

Az atya azt is elmondta, hogy ketten Hofher Józseffel kezdték el az éhségsztrájkot, és alapvetően vallásos motivációk vezérelték őket. Úgy érzik, hogy Magyarországon lelki válságban élnek az emberek, és hozzátette, hogy a köztársasági elnök által említett morális válság azóta csak mélyült.

Vértesaljai atya december 17-e óta 12 kilót fogyott, csak vizet és ahogy ő mondta "meztelen gyümölcs teát" iszik. A jezsuita szerzetes orvossal is beszélt, teljesen jól érzi magát, és még őt is meglepte, hogy mennyi erőt ad neki az étel nélküli lét.

Vértesaljai atya elmondta a hirado.hu-nak azt is, hogy a Hofher atyának van egy külön kezdeményezése most a böjt idején, mégpedig az, hogy akik támogatják őket ebben az éhségsztrájkban azok küldjenek egy képeslapot, amit majd elküldenek Szili Katalinnak az Országgyűlés elnökének.

Az atya szerint az akciójuk egy segélykiáltás az ország politikusai felé: mégpedig azzal az üzenettel, hogy "nem hallgattok meg Ti, akik most ma Magyarország felelős szolgái, miniszterei vagytok ott a Parlamentben" és az egész rossz felé megy tette hozzá Vértesaljai László.

Az atya arra a kérdésre, hogy tervezi-e hogy a böjtjét meghosszabbítja, azt válaszolta: most először a hirado.hu-nak mondja el, hogy elgondolkodott azon, hogy még Vízkereszt után is folytatja az éhségsztrájkját, de hozzátette, az egészségét nem akarja kockára tenni, és ha egy orvos azt mondja neki, hogy ez már veszélyes, akkor ő befejezi a böjtjét.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. január 4. 17:33
A böjt egészséges, s rövidesen elmúlik a lelki válság.
2008. január 3. 23:06
nem kell ezt a hülyeséet sem súlykolni állandóan, ill. nem kellene!Nevetséges a jelzős szerkezetek ismételgetése!!Pl: hazug kormány, lelki válságú ország és még ezer hülye szókapcsolat.Egyszerű dolgozó meg min díg ezekben az összefüggésekben hallva a dolgokat elhiszi! Ki hatalmazta fel a FIDESZT nevemben a nép a társadalom nevében nyilatkozni???ELBUKTÁK A MÁSODIK VÁLASZTÁST! A nép nem rájuk szavazott!!Mit nem lehet ezen érteni???!!KI téveszt itt meg kit?Ki hazudik??Orbán Viktor nem!Ö mondta nem!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását