2024. április 24. - György

Koalíciós egyeztetés: az SZDSZ mindenképpen kimarad

A keddi koalíciós egyeztetésen az SZDSZ kinyilvánította, nincs olyan megoldás, amelynek eredményeként a koalícióban maradna - tudta meg az MTI kormányzati forrásból az egyeztetés után.
2008. április 1. kedd 18:37 - Hírextra

A távirati iroda információi szerint az SZDSZ részéről a megbeszélésen elhangzott az is, ha a pénztártörvényt az MSZP elképzelési szerint módosították volna, az is koalíciós szakadást okozott volna.

Az MTI úgy tudja, a szocialisták nem kaptak választ arra a kérdésükre, hogy pontosan és tételesen melyek azok a törvények, javaslatok, programok, amelyekhez az SZDSZ támogatást ad, s például megszavazza-e majd a 2009-es költségvetést a liberális párt.

A miniszterelnök - az MTI információi szerint - addig nem jelöl új minisztereket és államtitkárokat, amíg az SZDSZ véglegesen, a küldöttgyűlés döntésével fel nem mondja a koalíciót.

A koalíciós pártok delegációi kedden kora délután ültek össze. Az SZDSZ részéről az egyeztetésen Kóka János pártelnök, Horn Gábor koalíciós egyeztetésért felelős államtitkár, Gusztos Péter ügyvivő és Gulyás József, az Országos Tanács elnöke vett részt. Az MSZP-t Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök, Kiss Péter kancelláriaminiszter, Lendvai Ildikó frakcióvezető, Szekeres Imre és Juhász Ferenc elnökhelyettesek képviselték.

Gusztos Péter az egyeztetést követő sajtótájékoztatón azt mondta, az SZDSZ minden olyan parlamenti döntést támogat, ami a konvergenvciaprogram megvalósítását, a gazdasági növekedés beindítását és a szükséges reformokat, átalakításokat célozza.

Lendvai Ildikó ugyanezen a tájékoztatón úgy fogalmazott: egyeztetnek, hogy az általános célokat, amelyekkel a liberálisok is egyetértenek, miként lehet konkrétumokkal kiegészíteni és készek az együttműködés minden formájára a közösen vállalt célok érdekében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását