2024. május 8. - Mihály

A kormánypártok döntöttek az egészségügy átalakításáról

Úgy tűnik, a kormánypártok döntöttek az egészségügy átalakításáról - mondta a Fidesz szóvivője azt követően, hogy a szocialisták egészségpolitikusa csütörtökön kijelentette: az MSZP nem kíván változtatni a köztársasági elnök által az Országgyűlésnek megfo
2008. január 3. csütörtök 14:31 - Hírextra

"Úgy tűnik, hogy kormányzó pártok döntöttek, döntöttek és nem engednek az eddig megtapasztalt agresszivitásból, nem engednek a hatalmi gőgből, nem engednek az üzleti érdekekből sem" - fogalmazott Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A szóvivő megismételte pártja korábban is hangoztatott álláspontját, miszerint új törvényre van szükség, és a Fidesz elutasítja az egészségügy privatizálását.

A szóvivő közölte: az egészségbiztosításról szóló törvény rossz Magyarországnak, rossz a magyar embereknek.

"Ha másból nem, akkor a köztársasági elnöki vétóból ezt most már a szocialisták is tudomásul vehették volna" - közölte, majd hozzátette: úgy tűnik, a kormányzó pártok végleg foglyai egy hatalmi-pénzügyi paktumnak, amellyel egy üzleti kör érdekeit szolgálják ki, és "amellyel biztosítják azt, hogy Gyurcsány Ferenc továbbra is két kézzel kapaszkodhasson székébe".

Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke sajtótájékoztatóján azt mondta: alapvető változtatást nem terveznek a törvényben; kiegészítő indítványok elképzelhetőek, de ezekről még nincs döntés. Mint mondta, a módosító indítványok várhatóan a garanciarendszert erősítik majd, Sólyom László államfő észrevételeihez kapcsolódva.

Szijjártó Péter kérdésre válaszolva közölte: a Fidesz ehhez a törvényhez nem nyújt be módosító indítványokat, hiszen ez a jogszabály úgy rossz, ahogy van.

Kökény Mihály közölte: a törvény újbóli záróvitája február 11-én lesz a parlamentben, megkapja a szükséges többséget, és várhatóan másfél hónapos csúszással lép hatályba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását