2024. április 29. - Péter

Körjegyzőséget hoztak létre

Az idei évtől körjegyzőséget működtet Jász-Nagykun-Szolnok megyében Mezőtúr és a tőle közúton 24 kilométernyi távolságra lévő Mesterszállás; a körjegyzőség központja a túri város önkormányzati hivatalában lesz - közölte a mesterszállási polgármester csütö
2008. január 3. csütörtök 14:35 - Hírextra

A körjegyzőséget, mint az önkormányzati illetve államigazgatási feladatok közös ellátását szolgáló társulási formát, általában több kistelepülésnek találták ki - mondta Kiss Gábor, hozzátéve: város és falu kapcsolata e terülten ritka, de miután Mesterszállás már több szállal kötődik Mezőtúrhoz, tovább erősítették az együttműködést.

Tájékoztatása szerint a közel nyolcszáz lelkes falu először az összes szociális szolgáltatás tennivalóit adta át a Mezőtúrral, Túrkevével, Kétpóval és Mezőhékkel együtt létrehozott kistérségi társulásnak. Ezután az általános iskola vált a 2007/2008-as tanévtől egy mezőtúri iskola tagintézményévé, egy másik társulás keretében. Az alsó tagozatos oktatás megmaradt, a felső tagozatosokat iskolabusz viszi Mezőtúrra és hozza haza.

A körjegyzőséget a két önkormányzat döntése alapján Mezőtúr jegyzője irányítja, helyettese a túri város aljegyzője. A hivatal összlétszáma 73, ebből a többlet feladatokat kapó Mezőtúron 69-en dolgoznak majd. Mesterszálláson a korábbi hat embert foglalkoztató hivatal helyett egy négytagú kirendeltség működik.

A két település képviselő-testülete határozott a közös testületi ülések levezetésének formájáról és helyéről, így a költségvetést tárgyaló előterjesztést Mezőtúron, míg a zárszámadást Mesterszálláson fogadják el.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását