2024. május 14. - Bonifác

A fiúk nem tanulnak?

Lassan, de fokozatosan kezdik kiszorítani a lányok a fiúkat a felsőoktatásból. A felvételi statisztikákból kiderül, hogy idén 13 ezerrel több nő került be az egyetemekre és a főiskolákra, mint férfi - ismerteti a szerdai Magyar Nemzet.
2009. július 29. szerda 07:15 - HírExtra
Idén már csupán a jelentkezők 42,95 százaléka, a felvetteknek pedig 43,4 százaléka férfi.
Az oktatási tárca még nem hozta nyilvánosságra az elitszakok toplistáját, a Magyar Nemzet összeállítása szerint viszont csakúgy, mint tavaly, a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakára kellett idén a legjobb teljesítmény, ám az egy évvel ezelőtti 475 ponthoz képest most hat ponttal kevesebb is elég volt a bekerüléshez.

A Közgáznak becézett egyetem mára a többiek számára megközelíthetetlen elitintézménnyé vált: míg tavaly a pontszámok alapján összeállított rangsor első öt helyén csak három közgázos képzés volt, és két másik intézmény egy-egy kurzusa is be tudott férkőzni, addig az idén az első öt mindegyike közgázos képzés.

A hatodik-hetedik helyre tudott csak beférkőzni más intézmény képzése: mindkettő pszichológia szak, az egyik a Károli Gáspár Református Egyetemen, a másik az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen indul. A nyolcadik-kilencedik helyen a Közgáz kereskedelmi és pénzügyi képzése áll, míg a tízedik helyre az ELTE kommunikáció és a Corvinus turizmus vendéglátás alapszaka futott be 451 ponttal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását